our news

Ελαιώνες Πανηγύρι και Αντισημιτισμός

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,529 other followers

Σχόλιο του Shades

Την παρακάτω ανταπόκριση την λάβαμε από φίλο που ζει και εργάζεται στο Ισραήλ. Την δημοσιεύουμε ακριβώς όπως μας την έστειλε χωρίς καμία αλλαγή παρά μονάχα την συγκεκριμένη επεξηγηματική εισαγωγή. Το περιστατικό που μας αφηγείται εξελίσσεται στην Ικαρία, τον πλέον διάσημο προορισμό των διαφόρων αριστερών και εναλλακτικών κάθε καλοκαίρι και δεν μπορεί παρά να είναι αντιπροσωπευτικό. Δυστυχώς τέτοια περιστατικά δεν είναι μεμονωμένα και μας δίνουν μια γεύση πόσο καλά είναι ριζωμένος ο αντισημιτισμός ανάμεσα στους φίλους και τους οπαδούς της ελληνικής αριστεράς όλων των αποχρώσεων.  

Ελαιώνες Πανηγύρι και Αντισημιτισμός

Το καλοκαίρι του 2016 σε ένα απομονωμένο μέρος της Ικαρίας διοργανώθηκε ένα πανηγύρι σε έναν Ελαιώνα. Ντόπιοι και ελάχιστοι τουρίστες προσήλθαν με τα οχήματά τους στο κτήμα μετά από ένα δύσκολο ταξίδι στους κακούς και σκοτεινούς δρόμους του νησιού αργά την νύχτα. Το πανηγύρι αυτό είναι ξεχωριστό από τα υπόλοιπα αφού οι ελιές, η μουσική και δάφνοστέφανα των καλεσμένων δίνουν ένα χρώμα διονυσιακό.

Η συντριπτική πλειονότητα των παρευρισκομένων ήταν Έλληνες εκτός από ένα ζευγάρι γκέι Ισραηλινών. Ο ένας Ισραηλινός είναι μαθητής μου και εδώ και δύο χρόνια, τον διδάσκω Ελληνικά, είναι σε θέση να επικοινωνήσει στην Ελληνική γλώσσα αρκετά καλά. Οι δυό τους λατρεύουν την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Ικαρία και κάθε χρόνο ταξιδεύουν στα Ελληνικά νησιά.

Στο συγκεκριμένο πανηγύρι οι δύο Ισραηλινοί εντυπωσιάστηκαν αρχικά από την διονυσιακή ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Νέοι και ηλικιωμένοι χόρευαν και έπιναν μαζί, ανάμεσά τους μία ομάδα νέων με πιο εναλλακτικό λουκ. Μετά από αρκετά ποτήρια κρασιού ένας νέος σε ηλικία με μακριά μαλλιά και μαύρη μπλούζα μόλις έμαθε την χώρα προέλευσης των δύο Ισραηλινών άρχισε να δυσανασχετεί και χωρίς κανέναν δισταγμό ξεκίνησε να εκτοξεύει αντισημιτικά σχόλια εναντίων τους. Οι εβραίοι κυβερνούν τον κόσμο, εβραίοι, Νάτο, Αμερική, καπιταλισμός, κλέφτες της παλαιστινιακής γης, την Ικαρία δεν θα την κατακτήσετε ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ και όταν τελείωσαν αυτά σκέφτηκε πως είναι περίεργο να είναι δύο άντρες μαζί οπότε έπιασε τα ομοφοβικά σχόλια.. τι είστε εσείς πούστηδες είστε; κτλ..

Ο νεαρός «αναρχικός» δεν δίστασε να τους ακολουθήσει και να συνεχίσει τα σχόλιά του σε όλη την περίμετρο του πανηγυριού. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες του πανηγυριού καθησύχασαν τους Ισραηλινούς τουρίστες λέγοντάς τους πως ο νεαρός έχει πιει πολύ. Όπως και να ‘χει πάντως οι προοδευτικοί αριστεροί Ισραηλινοί τουρίστες επέστρεψαν στο Ισραήλ από τις διακοπές τους καταγοητευμένοι από την Ελλάδα ωστόσο με ρώταγαν είναι δυνατόν να είναι τόσο συντηρητική χώρα η Ελλάδα που είναι και κομμάτι της Ευρώπης.

Advertisements

1 Trackback / Pingback

  1. Ιωάννινα: “Σβάστικες στον εξωτερικό χώρο της συναγωγής” – Shades magazine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: