our news

Αυλίδα – Γονείς και Δήμαρχος Χαλκίδας σε ρατσιστικό παραλήρημα

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 1,529 other followers

Οι ρατσιστικές κινητοποιήσεις και αντιδράσεις συλλόγων γονέων ενάντια στην φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία συνεχίζεται σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που λάβαμε χθες στο Shades από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστ(ρι)ες στην Χαλκίδα (μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη παρακάτω), οι κάτοικοι στο Βαθύ Αυλίδας, ο Δήμαρχος Χαλκίδας και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, συνεδρίασαν με θέμα την φοίτηση των παιδιών των προσφύγων. Οι κάτοικοι δήλωσαν τελεσιγραφικά ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου και θα απαγορεύσουν την είσοδο στα μικρά παιδιά των προσφύγων, στα πρότυπα των ρατσιστικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ενάντια σε αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα της τοπικής κοινωνίας, την Πέμπτη 13/10 στις 9 το πρωί, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστ(ρι)ες καλεί σε κινητοποίηση στο κτίριο της Νομαρχίας, στη λεωφόρο Χαϊνά. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης εδώ:

Χθες (Κυριακή 9/10), μέσα σε κλίμα ακραίας ξενοφοβίας και ρατσισμού ο δήμαρχος Χαλκίδας και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του ενορχήστρωσαν ‘’συζήτηση’’ με γονείς και κατοίκους σε αίθουσα του δημαρχείου στο Βαθύ Αυλίδας για το ζήτημα της φοίτησης προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής. Είναι ενδεικτικό των μεθοδεύσεων που επιχειρούνται ότι η είδηση αποσιωπήθηκε από όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι της περιοχής ταυτίστηκαν με έναν υστερικό ρατσιστικό λόγο, διανθισμένο από τα ουρλιαχτά ελληνίδων μανάδων και πατεράδων και τα ανοψοκοκκινισμένα πρόσωπα των τοπικών αρχόντων οι οποίοι ειρωνεύονταν με το γνωστό τραμπούκικο υφάκι τους κάθε αντίθετη γνώμη. Οι κάτοικοι δήλωσαν τελεσιγραφικά ότι δεν θα δεχτούν κανένα προσφυγόπουλο και ότι θα κλειδώσουν το σχολείο σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Ο ανεκδιήγητος δήμαρχος δήλωσε ότι θα μεταφέρει τις απόψεις τους στα θεσμικά όργανα. Θα πρέπει όμως κάποιος να του θυμίσει ότι δεν είναι ο Βοναπάρτης που νομίζει και ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να ανοίγει διάλογο που αμφισβητεί τα νομικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών μεταναστών. Η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα όλων των παιδιών στον κόσμο, κάτι που έχει αποδεχτεί και το ελληνικό Κράτος με την υπογραφή της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.


Για άλλη μια φορά όμως αποδεικνύεται ότι οι διακηρύξεις και οι νομικές κατοχυρώσεις δεν είναι παρά κενά γράμματα αν δεν αναλάβουμε εμείς οι ίδιοι ως κοινωνία τις ευθύνες μας, αν δεν αποφασίσουμε να μπούμε εμπόδιο στην εξάπλωση του μίσους, της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού. Ας συσπειρωθούμε λοιπόν στη Χαλκίδα ενάντια στη βαρβαρότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν τα διάφορα φασιστοειδή. Την Πέμπτη 13/10 στις 9 το πρωί σε Συντονιστικό της Περιφέρειας, του Δήμου και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα συζητηθεί το ζήτημα για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Να είμαστε όλοι εκεί! Η ένταξη των μεταναστών στον κοινωνικό ιστό με πλήρη δικαιώματα είναι η μόνη λύση που αξίζει σε μια κοινωνία η οποία αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια όλων, τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Όσο για τους φασίστες, αυτοί θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλκίδας σε Πρόσφυγες/Μετανάστ(ρι)ες

solidarie36@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: