τελευταία νέα σε τίτλους

Για τις αντισημιτικές δηλώσεις του Ιμάμη της Γλαύκης στην Θράκη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,819 other followers

Όλοι/ες θυμόμαστε την πύρινη κόλαση που έζησε το Ισραήλ τον περασμένο Νοέμβριο. Μια πυρκαγιά που απλώθηκε σε μια τεράστια έκταση και ανάγκασε πάνω από 80.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το τραγικό αυτό γεγονός έγινε η αφορμή για μια ακόμα αντισημιτική ρητορική μίσους στην Ελλάδα με πολύπλευρες πολιτικές προεκτάσεις. Ο Ιμάμης της Γλαύκης Ερκάν Αζίζογλου από την περιοχή της Θράκης δήλωσε λίγες μέρες μετά την πυρκαγιά σε ανάρτηση του στο facebook, ότι «εύχεται να μην σβήσει» και ότι «όλοι οι Ισραηλινοί είναι το ίδιο, ο καθένας τους ένα τέρας που τρέφεται με αίμα». Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από αρκετό κόσμο στην τοπική κοινωνία μεταξύ και αρκετών μουσουλμάνων της Θράκης. Για το γεγονός έβγαλε χθες ανακοίνωση το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος. Εμείς την βρήκαμε από την σελίδα «Ενάντια στον Αντισημιτισμό» και την αναπαράγουμε ολόκληρη μαζί με την μετάφραση της ανάρτησης του Ιμάμη και ένα σχετικό άρθρο από την Jerusalem post.

Συμπληρωματικά: Ο ιμάμης της Γλαύκης κ. Ερκάν Αζίζογλου ανακοινώθηκε πως θα δικαστεί την 31-3-17 στο Πρωτοδικείο Ξάνθης με κατηγορίες για πρόκληση διχόνοιας και συγκρούσεων μέσα στον κόσμο, για δημιουργία μίσους και έχθρας, για προσβολή του επίσημου μουφτή και για την απομάκρυνση του όταν πήγε να τελέσει την κηδεία του στρατιώτη Αχμέτ Κατουνλού που πνίγηκε ενώ υπηρετούσε την θητεία του

Η δήλωση του ΚΙΣ εδω:

O Ερκάν Αζίζογλου, ιμάμης στο χωριό Γλαύκη του Δήμου Μύκης της Ξάνθης, προέβη σε δηλώσεις μίσους εναντίον των Εβραίων. Συγκεκριμένα, με πρόσφατη ανάρτησή του στο facebook (4.12.2016), ο Ερκάν Αζίζογλου ευχήθηκε να μην σβήσει η πυρκαγιά που έπληξε το Ισραήλ, και, στην συζήτηση που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, συμπλήρωσε ότι: «όλοι οι Ισραηλινοί είναι το ίδιο, ο καθένας τους ένα τέρας που τρέφεται με αίμα». Με αυτές τις δηλώσεις μίσους, εντελώς ανάρμοστες για έναν θρησκευτικό λειτουργό, ο Ερκάν Αζίζογλου δυναμιτίζει την ειρηνική συνύπαρξη μεταξύ των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως  θρησκεύματος, σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή. Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, επαγρυπνεί πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: