τελευταία άρθρα σε τίτλους

Ναζιστικά Άνθη του Κακού, που φυτρώνουν σε πρόσφορο πολιτικό θερμοκήπιο

Ακροδεξιά προβοκάτσια βεβήλωσης ναού στην Κρήτη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,323 other subscribers

Άρθρο άποψης του Λ.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες μετά τις αθλιότητες του Καστελόριζου και της συνέντευξης Παρασκευόπουλου στη «Βραδυνή» και ακολούθησε η εισβολή των Νεοναζί στην ΕΣΗΕΑ. Λίγο μετά η ιστοσελίδα αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως «σπορά των νικημένων του ‘45», ξαναχτύπησε: «Ισλαμιστές έκαψαν και βεβήλωσαν Ιερό Ναό στην Κρήτη (Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016 – 11:15): «Στην περιοχή του Λαγολιού Τυμπακίου «άγνωστοι» έκαψαν το μικρό εκκλησάκι του Μιχαήλ Αρχάγγελου γράφοντας συνθήματα στα αραβικά: “Η εκκλησία σας πέθανε – Ο Αλλάχ είναι μεγάλος“. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες εργαζόταν ομάδα λαθρομεταναστών αραβικής καταγωγής..».

Με ένα εξαιρετικά τεκμηριωμένο ρεπορτάζ ο ιστότοπος “I collect News” αποκάλυψε: «Οι φασίστες έστησαν αποτυχημένη προβοκάτσια στην Κρήτη» [1], γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Μάριος Διονέλλης στην «Εφ.τ.Συντακτών» (19.12.2016): «Νέα προβοκάτσια κατά μεταναστών στην Κρήτη με… βεβήλωση εκκλησίας». Η εγκληματικά νοσηρή φαντασία των φαρισαίων Ελληνορθόδοξων εθνικιστών, που δεν δίστασαν να βάλουν φωτιά σε ένα ναό, δεν κατάφερε να καλύψει την παχυλή τους άγνοια, η οποία τους οδήγησε να γράψουν «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» από αριστερά προς τα δεξιά, μη γνωρίζοντας πως η αραβική γραφή έχει την αντίθετη κατεύθυνση. Στον ιστότοπο της Χ.Α. δεν άρκεσε αυτό το σύνθημα και προστέθηκε, με την άνεση αυτού που έχει χάσει κάθε επαφή με την αλήθεια, και κάτι που δεν γράφτηκε από τους προβοκάτορες: «Η εκκλησία σας πέθανε». Η είδηση που πρωτογράφτηκε στο site «e-mesara», αναπαράχθηκε σε δεκάδες εθνικιστικές ιστοσελίδες στην Κρήτη και πανελλαδικά, χωρίς να λείπουν και μεγάλα ειδησεογραφικά site που το αντέγραψαν άκριτα και ασχολίαστα, όπως αυτό της εφημερίδας «Το Ποντίκι» (17.12), πιθανολογώ από βιασύνη. Λέω άκριτα γιατί θεωρώ πολύ ανόητο να υπάρχουν δημοσιογράφοι που δεν αντιλαμβάνονται το προφανώς ύποπτο της υπόθεσης. Ο ναζιστικός χώρος έχει ιστορική σύνδεση με την προβοκάτσια και ενδεικτικά να θυμίσω την πυρπόληση του Ράιχσταγκ και στα καθ’ημάς το κρίσιμο σαμποτάζ του μετέπειτα πραξικοπηματία Παπαδόπουλου στα ρεζερβουάρ των τανκς του Έβρου στα 1965. Η υπόθεση είναι τόσο κακοστημένη που το κανάλι Star στον ιστότοπό του έγραψε πως «δεν αποκλείει και προβοκάτσια η αστυνομία». Είναι η δεύτερη συναφής προβοκάτσια που γίνεται στις Μοίρες μετά την ανατίναξη του Προφήτη Ηλία στα Αστερούσια όρη, τον Φλεβάρη του 2013.

Δεν θέλει πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κάποιος πως τέτοιες ενέργειες δεν μπορεί να σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από φουκαράδες μετανάστες ή πρόσφυγες, αλλά από καλά οργανωμένους και δικτυωμένους ντόπιους φασίστες, που ξέρουν τα μέρη, διαθέτουν τον εξοπλισμό και τη βεβαιότητα διαφυγής και έχουν εξασφαλισμένη την κατανόηση κάποιων αρμοδίων που κάνουν τα στραβά μάτια, τόσο που να μην μπορούν να εντοπίσουν σε έναν τόσο μικρό τόπο τους δράστες λες και οι ύποπτοι είναι πολλοί σε ένα νησί που οι Ναζί παίρνουν το χαμηλότερο εκλογικό ποσοστό από όλη τη χώρα. Είναι εντυπωσιακή η σιωπή των εκκλησιαστικών κύκλων που άστραψαν και βρόντηξαν φέτος από την ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας μερικών νέων σε ναό της Θεσσαλονίκης, η οποία αντιμετωπίστηκε σαν δήθεν έσχατη ασέβεια, παρ’όλο που το δικαστήριο, προς τιμήν του, είχε ολότελα αντίθετη γνώμη. Η Εκκλησία της Κρήτης, ο μητροπολίτης Σφακίων της οποίας τίμησε τον Παττακό με επικήδειο αποχαιρετιστήριο μήνυμα, δεν φαίνεται να ανησύχησε από το «ισλαμικό χτύπημα», που έγινε ένα μήνα μετά την προειδοποίηση μίσους του αρχιεπισκόπου Λιάπη, ο οποίος ζήτησε αναβολή της ανέγερσης του τζαμιού και μίλησε ξανά για «κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανοποίησης», ξεχνώντας τόσο προκλητικά πόσοι ορθόδοξοι και ελληνορθόδοξοι ναοί λειτουργούν από το Πακιστάν μέχρι την Αίγυπτο και από το Κατάρ μέχρι την Τυνησία και τι συνέπειες θα έχει στη λειτουργία τους μια τόσο αχαρακτήριστη άρνηση της Ελλάδας να ευθυγραμμιστεί με τις κεκτημένες αρχές της ανεξιθρησκείας. Είναι λοιπόν πολύ περίεργο που η λαλίστατη Εκκλησία δεν εξοργίζεται και δεν απαιτεί εξιχνίαση της υπόθεσης και θα είναι ακόμη πιο περίεργο, αν η Αστυνομία του στρατηγού Τόσκα, δεν πάρει την υπόθεση στα σοβαρά στέλνοντας επιτόπια ειδικούς και δεν καταφέρει να βρει τους ενόχους, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για επανάληψη του εγκλήματος, σε μια τοπικά και χρονικά πολύ επικίνδυνη περίοδο.

Θα ήταν μεγάλο λάθος να δούμε την προβοκάτσια της Κρήτης σαν ένα τυχαίο γεγονός, που δεν συναρτάται με τις συμπεριφορές της αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης απέναντι στην αναθαρρεμένη Χ.Α., η οποία παρά την σε εξέλιξη δίκη της, που προχώρησε μετ’εμποδίων αφού ο κ.Παρασκευόπουλος «δεν έβρισκε αίθουσα», συμπεριφέρεται σαν να έχει εξασφαλισμένη την ανοχή των αρχών. Θα ήθελα εδώ να επισημάνω τις δυο πρόσφατες κραυγαλέες προκλήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την εκδρομή στο Καστελόριζο και με τη συνέντευξη του τ.Υπουργού Δικαιοσύνης αλλά και τη νομιμοποιητική συμπεριφορά του κ.Βούτση απέναντι στην Χ.Α. σαν να ήταν κανονικό κόμμα, εξ αφορμής του νομοσχεδίου της αναλογικής. Τίποτα όμως δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, Προηγήθηκαν οι παλιότερες απόψεις ηγετικών παραγόντων του κυβερνητικού κόμματος για τη μη διακοπή της κρατικής της χρηματοδότησης, για τη μη ποινικοποίηση της δράσης της και για το αναγκαίο της παρουσίας των βουλευτών της στις συνεδριάσεις της Βουλής. Ακολούθησαν, μεταξύ πολλών ύποπτων εκδηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευσης που ο χώρος δεν μου επιτρέπει να επισημάνω, η κυβερνητική απειλή δίωξης σε βάρος του κομμουνιστή δήμαρχου Πάτρας («παράβαση καθήκοντος»!) για την εύλογη άρνησή του να ανταποκριθεί σε ρατσιστικό αίτημα της Χ.Α., η πρόωρη αποφυλάκιση του Κασιδιάρη (1.7.2015) και η άρση της απαγόρευσης συμμετοχής του σε δημόσιες εκδηλώσεις (9.2015), την οποία ακολούθησε η συμμετοχή του σε προεκλογικό αγιασμό γραφείων στη Σκάλα Λακωνίας [2], η απόλυση του Υπουργού Παιδείας από τον Αρχιεπίσκοπο των ιερέων που ευλογούν τα γραφεία της Χ.Α. (ο οποίος χαιρετίστηκε δημόσια και φωτογραφήθηκε στο στρατόπεδο του Τατοϊου με τον Κασιδιάρη). με αφορμή την αυτονόητη απόπειρα κατάργησης κάποιων παραμέτρων του θρησκευτικού προσηλυτιστικού χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου, η προκλητική προβολή από την κυβερνητική ΕΡΤ κακόγουστων και ανιστόρητων νεοναζιστικών εκδηλώσεων, όπως αυτής των Θερμοπυλών (είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι νοσταλγοί του Χίτλερ θα είχαν πάρει τη θέση του Εφιάλτη). Πέρα όμως από όλα αυτά, έχουμε και το απτό εμβληματικό και δυσοίωνο γεγονός της συγκυβέρνησης με ένα σαφέστατα ακροδεξιό κόμμα, στο οποίο παραχωρήθηκε η διοίκηση του Στρατού και του οποίου ο αρχηγός κυκλοφορεί ντυμένος με στρατιωτική στολή, το οποίο καυχησιολογεί δημόσια ότι συγκρατεί τον ΣΥΡΙΖΑ από προοδευτικά κατρακυλίσματα.

Ζούμε σε μια στρατηγικά επικίνδυνη περιοχή σε μια τραγική από ανθρωπιστική άποψη συγκυρία, έχοντας ανάμεσά μας το μεγαλύτερο ναζιστικό κόμμα στον κόσμο σε ελεύθερη λειτουργία, κάτω από περίεργες συνθήκες προκλητικής ανοχής των κρατικών οργάνων απέναντί του. Να θυμίσω πως επί της αριστεροακροδεξιάς διακυβέρνησης και υπουργίας των Παρασκευόπουλου-Παπαγγελόπουλου (της καραμανλικής ΕΥΠ), αφέθηκε να παραγραφεί το πογκρόμ του 2011, «μια υπόθεση που άφησε πίσω της έναν νεκρό και πάνω από 100 τραυματίες μετανάστες, ενώ έχει συσχετιστεί με τη μεγάλη δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης και σήμερα αποτελεί αναγνωστέο έγγραφο στη δίκη της Χρυσής Αυγής» (Γ.Μπασκάκης, «Εφ.τ.Συντακτών»-13.5.2016). Να θυμίσω πως καθυστερούν (μέχρι να παραγραφούν κι αυτές;) δίκες όπως αυτή του μαχαιρώματος Αφγανών, με κύρια κατηγορούμενη τη Χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη, καταδικασμένη ήδη για άλλες υποθέσεις, που έχει αναβληθεί 8 φορές.

Προβοκάτσιες σαν αυτές της Κρήτης, αν πολλαπλασιαστούν ανενόχλητες, μπορούν να αποτελέσουν θρυαλλίδα ανεξέλεγκτων αντιποίνων «αγανακτισμένων πολιτών». Το πόσο ειλικρινή είναι τα θρησκευτικά και πατριωτικά αισθήματα όλου αυτού του «εθνικώς ανησυχούντος» ακροδεξιού υπόκοσμου, το απέδειξε η καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης στην υπόθεση της κατάληψης από ακροδεξιούς του χώρου του μονίμως υπό ανέγερσιν τζαμιού στο Βοτανικό, οι οποίοι έστησαν εκεί και ναϋδριο, στο οποίο προσήλθαν και λειτούργησαν ιερείς του παλαιού ημερολογίου: «…ένας έχει κατηγορηθεί για μαστροπεία, καθώς συμμετείχε σε κύκλωμα που έφερνε γυναίκες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τις εξωθούσε στην πορνεία. Άλλος συλληφθείς, είχε επιχειρήσει να διακινήσει πλαστά δελτία «ΣΚΡΑΤΣ» αξίας 5.000.000 ευρώ, ενώ με πλαστό πληρεξούσιο προσπάθησε να εκταμιεύσει 1.000.000 ευρώ από… ξένο λογαριασμό, εμφανιζόμενος ως κάτοχος. Άλλοι συλληφθέντες έχουν απασχολήσει για διακεκριμένες κλοπές, αρπαγές τσαντών, απάτες και ναρκωτικά» (‘Το Ποντίκι’, 5.11.2016).

Η κυβέρνηση της αριστεροακροδεξιάς και ιδιαίτερα τα κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι ΑΝΕΛ ήταν γνωστοί και μας αφήνουν αδιάφορους, έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα τον ηθικό και ιδεολογικό πυρήνα της ελληνικής Αριστεράς, έχει θεμελιώσει σε έναν ολόκληρο κόσμο την πάγια αντίληψη των ακροδεξιών πως «όλοι είναι ίδιοι», έχει απολιτικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας και αποκορύφωμα της αρνητικής της δράσης είναι η πολιτική νομιμοποίηση που προσφέρει σε όλο το ακροδεξιό πολιτικό φάσμα. Προσωπικά η συμπεριφορά της μου θυμίζει ένα εξαιρετικό όσο και μελαγχολικό άρθρο των πολύ καλών «Ενθεμάτων» της «Αυγής», η δημοσιογραφική ομάδα των οποίων έχει αποχωρίσει διαμαρτυρόμενη από την εφημερίδα, η οποία διεκδικεί τώρα κι αυτή τα δικό της μερίδιο ηθικής απαξίωσης και προδοσίας της ιστορίας της. Πρόκειται για ένα γεγονός δημόσιας, πολιτικά παρανοϊκής, συνύπαρξης Κομμουνιστών-Ναζιστών, που συνέβη στο Βερολίνο λίγο πριν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία και επιβεβαιώνει το σχόλιο του Μαρξ στον Χέγκελ πως τα ιστορικά γεγονότα εμφανίζονται την πρώτη φορά ως τραγωδία και επαναλαμβάνονται τη δεύτερη ως φάρσα. Ασφαλώς τίποτα δεν αποκλείει η φάρσα του ΣΥΡΙΖΑ να εξελιχθεί σε τραγωδία.

«Βερολίνο 1928: Χίτλερ, ένας «κλόουν» που τον αποθεώνουν τα πλήθη, 18.3.2012 «…Η πλατεία ήταν κυριολεκτικά πλημμυρισμένη με 25-30.000 κομμουνιστές εργάτες. Ο Χίτλερ ήρθε με συνοδεία περίπου χιλίων ανδρών. Διέσχισαν την πλατεία και σταμάτησαν κάτω από ένα παράθυρο, από το οποίο παρακολουθούσαν οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος…». [3]

Παραπομπές 

[1]’Αρθρο με τίτλο: Οι φασίστες έστησαν αποτυχημένη προβοκάτσια στην Κρήτη  https://kollectnews.org/2016/12/19/probokatsia-kriti-ekklisia-xrysh-avgi/

[2]  Άρθρο για τα γραφεία της χρυσής αυγής στην Σκάλα Λακωνίας https://skalalakonias.wordpress.com/2015/09/14/grafeiaxa-2/

[3] ‘Αρθρο στα Ενθέματα με τίτλο: Βερολίνο 1928: Χίτλερ, ένας «κλόουν» που τον αποθεώνουν τα πλήθη, 18.3.2012 https://enthemata.wordpress.com/2012/03/18/rivera/

3 Comments on Ναζιστικά Άνθη του Κακού, που φυτρώνουν σε πρόσφορο πολιτικό θερμοκήπιο

  1. Γεια σας 🙂 Μια διόρθωση μόνο. Λεγόμαστε kollectnews και όχι i collect news.

    [Το αρθράκι του Λ. άψογο 🙂 ]

    Like

  2. Ένα πολύ χρήσιμο βίντεο, που πρέπει να διακινηθεί στον μέγιστο βαθμό και που αποτελεί ακαταμάχητη ομολογία ενοχής της Χ.Α. και όσων, δήθεν αφελώς, την υποθάλπουν ή και εξορμούν μαζί της σε “εθνικές αποστολές” στα νησιά των συνόρων.

    Like

  3. kollectinfo,
    συγνώμη για την αβλεψία, που οφείλεται σε παρανόηση του λογότυπού σας και ευχαριστώ.

    Like

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.