τελευταία άρθρα σε τίτλους

Το Acid House στο Εθνικό Αρχείο

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,061 other followers

Το εθνικό αρχείο σήμερα κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα αρχεία του πρωθυπουργικού γραφείου από το 1989 και το 1990, συμπεριλαμβανομένων των συζητήσεων μεταξύ των Υπουργών και των ανώτερων υπαλλήλων για το πώς να καταστείλουν τα πάρτι των «Acid House».

Μια επιστολή από τον Υπουργό Εσωτερικών στο Geoffrey Howe ανέφερε την 2η Νοεμβρίου του 1989: «Καταλαβαίνουμε από τη μητροπολιτική αστυνομία ότι μέχρι στιγμής αυτό το έτος 223 τέτοια πάρτυ έχουν πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο και την νοτιοανατολική μεριά, των οποίων 96 σταμάτησαν όντως αφότου είχαν αρχίσει. Περαιτέρω 95 προγραμματισμένα πάρτυ έχουν αποτραπεί με προληπτική δράση από την αστυνομία ή τις τοπικές αρχές» (επιστολή στις 2 Νοεμβρίου 1989).

Σε ένα χειρόγραφο σχόλιο, η πρωθυπουργός Θάτσερ έγραψε «εάν αυτό είναι μια νέα «μόδα» πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό και κατά προτίμηση να αποτρέψουμε τέτοια πράγματα να έχουν διάρκεια» (στις 6 Σεπτεμβρίου 1989).

acidthatcher

Μετά την αναθεώρηση των εξουσιών που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών, η κυβέρνηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος προς την ευόδωση της καταστολής ήταν να αυξήσει τα πρόστιμα για τις υπάρχουσες παραβάσεις χορήγησης αδειών, αντί να επιφέρει και να εισάγει νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, ως τέτοια. Το αποτέλεσμα ήταν ο νόμος του 1990 περί Ψυχαγωγιών (αυξημένες ποινές)- Νόμος του 1990 – «νόμος για την αύξηση των ποινών για ορισμένα αδικήματα βάσει νομοθετημάτων που αφορούν την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων ή χώρους που χρησιμοποιούνται για το χορό, τη μουσική ή άλλους χώρους ψυχαγωγίας ενός παρόμοιου είδους». Η επερώτηση επρόκειτο, φυσικά, να επανεξεταστεί λίγα χρόνια αργότερα, όταν η κυβέρνηση εισήγαγε το νόμο περί ποινικής δικαιοσύνης που έδωσε στην αστυνομία πιο άμεσες αρμοδιότητες για να παρεμβαίνει ώστε να σταματά τα πάρτι.

acid

Στο μεταξύ, η αστυνομία και οι τοπικές αρχές ενθαρρύνθηκαν για να κάνουν να κάνουν πιο δυναμική χρήση των υφιστάμενων αρμοδιοτήτων τους. Τα έγγραφα περιλαμβάνουν ένα απόκομμα που εγκωμιάζει τη Λειτουργία Jute, μια μαζική αστυνομική επιχείρηση για να σταματήσει ένα κόμμα στο «H αστυνομική υπηρεσία της Δίωξης Ναρκωτικών έθεσε σε καραντίνα μια ολόκληρη πόλη δύο φορές το Σαββατοκύριακο για να απαιτήσει την πρώτη νίκη της στη λατρεία των Acid Haouse. Έξι χιλιάδες revellers γύρισαν πίσω από Chatham, στο Κεντ τις πρώτες πρωινές ώρες εχθές, αφότου τους υπερνίκησε μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα 250 ανώτερων υπαλλήλων ασφάλειας σε τρεις νομούς» (Daily Express στις 9 Οκτωβρίου 1989).

National Archives pdf of the acid house file

Η μετάφραση έγινε από εδώ: http://history-is-made-at-night.blogspot.com/2016/12/acid-house-in-national-archives.html

1 Trackback / Pingback

  1. Acid House in the British National Archives – Shades magazine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: