τελευταία νέα σε τίτλους

Αντιφασιστική Παρέμβαση στο Μενίδι

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Κείμενο και φωτογραφίες που λάβαμε ύστερα από αντιφασιστική παρέμβαση στο Μενίδι.

Ο θάνατος του 11χρονου στο Μενίδι έγινε η πρόσφατη αφορμή για να αναδειχθούν για ακόμα μία φορά τα ρατσιστικά αντανακλαστικά του εθνικού κορμού. Μεταξύ άλλων, γίναμε μάρτυρες δεκάδων αστυνομικών εισβολών σε σπίτια και προσαγωγών Ρομά, μιας απροκάλυπτης ρητορικής μίσους από πλευράς των ΜΜΕ, της κοινωνικής συσπείρωσης του ελληνικού αντιτσιγγανισμού. Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθήσαμε μαζικές κινητοποιήσεις, επιθέσεις με μολότοφ και περιπολίες «αγανακτισμένων κατοίκων» εναντίον των Ρομά από το Μενίδι μέχρι το Αιτωλικό. Ακούσαμε τα «ναι μεν, αλλά» κάποιων αριστεριστών να αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για την πλήρη αποθράσυνση των φασιστοσυμμοριών, και μας ανακοινώθηκαν τα θεαματικά μέτρα μιας κυβέρνησης που ξέρει πια όσο κανείς άλλος να συνδυάζει τον «ανθρωπισμό» με την αστυνόμευση.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο πως πίσω από το σύνθημα «έξω τα όπλα και η πρέζα από το Μενίδι» κρύβεται το αίτημα για τον εκδιωγμό των Ρομά από την περιοχή. Για την κοινή γνώμη, οι μπαλοθιές στην κηδεία του Μητσοτάκη είναι η πένθιμη νότα του θανάτου ενός εθνοπατέρα. Οι αμέτρητοι τραυματισμοί και θάνατοι στα κρητικά γλέντια από τους «επιβεβλημένους από την παράδοση» κατά Πολάκη πυροβολισμούς είναι μονάχα οι παράπλευρες απώλειες της αθάνατης ελληνικής λεβεντιάς. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν είδαμε να στοχοποιούνται σύσσωμοι οι Κρητικοί και να οργανώνονται μαζικές επιθέσεις εναντίον τους. Ούτε είδαμε ιερή οργή κατά των Ελλήνων καραβανάδων όταν πριν έναν μήνα αποκαλύφθηκε ότι απόστρατος πτέραρχος βίαζε κατ’ εξακολούθηση την ανάπηρη ανιψιά του στο Μενίδι. Αντίθετα, τον θάνατο ενός αγοριού στην περιοχή που συγγενεύει με καταυλισμό Ρομά ακολούθησαν απόπειρες πογκρόμ και η 40μηνη φυλάκιση για άσκοπους πυροβολισμούς ενός 23χρονου που λειτούργησε ως αποδιοπομπαίος τράγος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ως ελάχιστη απάντηση στα παραπάνω και ένδειξη αλληλεγγύης στους στοχοποιημένους Ρομά, την Κυριακή 18/6 γεμίσαμε την περιοχή του Μενιδίου με τρικάκια, σπάζοντας για μερικές στιγμές το μονοπώλιο του νομιμοποιημένου θεσμικού και κοινωνικού ρατσισμού.

Να ορθώσουμε αναχώματα ενάντια στο διάχυτο ρατσιστικό ζόφο που μας περιβάλλει.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ
ΚΑΙ ΨΟΦΟ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

-Αντιφασιστική Ταξιαρχία Βασίλης Παϊτέρης

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: