τελευταία νέα σε τίτλους

Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού στη Μόρια.

Στο στόχαστρο όπως πάντα, μετανάστες και πρόσφυγες.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο πριν λίγες μέρες (Σάββατο 9 Σεπτέμβρη), προκειμένου να συλληφθούν μετανάστες, για τους οποίος έχει βγει απορριπτική, οριστική και αμετάκλητη απόφαση μη χορήγησης ασύλου και θα πρέπει να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το TVXS και τοπικά μέσα ενημέρωσης στο νησί, η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε αιφνιδιαστικά ώστε να μην υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις και επεισόδια, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.  Στην επιχείρηση της αστυνομίας συμμετείχαν περισσότεροι από 350 αστυνομικοί, ενώ προληπτικά βρίσκονται στη Μόρια μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για κάθε ενδεχόμενο.

Εν τω μεταξύ, η τοπική οργάνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λέσβο, καταγγέλλει επίθεση από ακροδεξιούς σε βάρος αντιφασιστικής ομάδας που έσβηνε φασιστικά και εθνικιστικά συνθήματα στην περιοχή της Παγανής Μυτιλήνης. Μάλιστα όπως αναφέρεται ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ήταν ο τραυματισμός ενός εκ της αντιφασιστικής ομάδας. Όλα αυτά γίνονται ενώ έχει ξεκινήσει ξανά η δίκη της Χ.Α, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι ο ελληνικός φασισμός είναι διάχυτος και δεν περιορίζεται σε οργανωμένες εγκληματικές συμμορίες. Ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός, η ξενοφοβία είναι και ήταν κομμάτι της κυρίαρχης εθνικής ιδεολογίας του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού, με ή χωρίς κρίση.  Όσο το αντιφασιστικό κίνημα αδρανεί, τόσο οι φασιστικές ενέργειες σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και κάθε άλλου που δεν συναντά τα πρότυπα της εθνικής λαϊκής κοινότητας θα αυξάνονται. Σε κάθε τέτοια επίθεση του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού και του διάχυτου ελληνικού φασισμού θα πρέπει να βλέπουμε και τα όρια του αντιφασιστικού κινήματος. Ένα κίνημα που στρατηγικά πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του, εάν θέλει να είναι αποτελεσματικό.

1 Comment on Μεγάλη επιχείρηση του ελληνικού κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού στη Μόρια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: