τελευταία νέα σε τίτλους

Σχόλιο για την πεντάχρονη πρόσφυγα που απεβίωσε στο νοσοκομείο

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Μια πεντάχρονη πρόσφυγας πολέμου μεταφέρθηκε από το “κέντρο υποδοχής” της Μόριας Λέσβου στο νοσοκομείο όπου και απεβίωσε σήμερα Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017. Το παιδί αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας και η οικογένεια έλπιζε σε καλύτερη περίθαλψη με την είσοδο στην Ευρώπη. Εξεγέρσεις των έγκλειστων στη Μόρια έχουν προειδοποιήσει για τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, ενώ ένας μεγάλος αριθμός ανεξάρτητων και διεθνών οργανώσεων έχουν τεκμηριώσει τις “απάνθρωπες συνθήκες” ή “συνθήκες σοκ” ως προς την αξιοπρέπεια, τη διαβίωση και την υγεία του εγκλωβισμένου προσφυγικού/ μεταναστευτικού πληθυσμού, όπως και την εσκεμμένη ανυπαρξία μέριμνας από το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος σε βασικά ζητήματα θέρμανσης ή υγιεινής, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες των φυλακισμένων προσφύγων.

Για ακόμα μια φορά θα επαναλάβουμε σε όσους/ες είχαν αυταπάτες και στήριξαν την δήθεν «κυβέρνηση της αριστεράς» ότι έχουν ήδη γελοιοποιηθεί. Οι ευθύνες της σημερινής ηγεσίας του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού καθώς και του συνόλου του κρατικού μηχανισμού, είναι πιο ξεκάθαρες από ποτέ.

Ο ελληνικός φασισμός και ο όχλος του στη βάση σε αγαστή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές είναι και ο πραγματικός υπεύθυνος για τις άθλιες συνθήκες, τις ρατσιστικές επιθέσεις, τα πογκρόμ και τους θανάτους στα κέντρα κράτησης. Είναι ο πραγματικός εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και που θα πρέπει να συντριβεί μαζί με το ίδιο το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: