τελευταία νέα σε τίτλους

Επίθεση φασιστών σε βάρος μελών της ΠΕΝΕΝ

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,897 other followers

Από την εξόρμηση του Πυρήνα Πειραιά της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης. Δεύτερος από αριστερά ο Ν. Σαλούφας

Αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ της εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με την επίθεση που δέχθηκαν από τους φασίστες της ΧΑ ναυτεργάτες στον Πειραιά κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης του σωματείου τους για την εκδήλωση τους για την Οκτωβριανή επανάσταση. Για ακόμα μια φορά επικρατεί ένοχη σιωπή από τον ευρύτερο αντιφασιστικό χώρο, τουλάχιστον ως τώρα. Μέσα από αυτές τις γραμμές θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στα θύματα της επίθεσης.

Επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά καταγγέλλει το ναυτεργατικό σωματείο.

Ειδικότερα, όπως περιγράφει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ, Αντ. Νταλακογεώργος, ήταν γύρω στις 4, ξημερώματα Τετάρτης, όταν δύο μέλη του σωματείου που κολλούσαν αφίσες για την επικείμενη εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ για την Οκτωβριανή Επανάσταση δέχτηκαν επίθεση από οργανωμένη ομάδα 10-12 ατόμων με μηχανές έξω από τον Οίκο Ναύτη στον Πειραιά.

Οι δράστες απαίτησαν από τους δύο αφισοκολλητές να φύγουν κι όταν εκείνοι αρνήθηκαν, επιτέθηκαν χτυπώντας τον έναν στα πλευρά και στο στομάχι.

«Μετά διαπιστώσαμε ότι είχαν καταστρέψει τις αφίσες που είχαμε ήδη τοιχοκολλήσει στο κέντρο του Πειραιά», λέει ο κ. Νταλακογεώργος και για του λόγου το αληθές η ΠΕΝΕΝ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το κέντρο του Πειραιά, όπου εικονίζονται οι αφίσες της συγκεκριμένης εκδήλωσης να έχουν βαφτεί με κόκκινο σπρέι.

Και η καταστροφή των αφισών φέρει και την υπογραφή του δράστη, δηλαδή το όνομα της Χρυσής Αυγής, και τον περιβόητο «μαίανδρο», το σύμβολο που η ναζιστική οργάνωση χρησιμοποιεί ως υποκατάστατο της σβάστικας.

«Δράση» της Χ.Α. στον Πειραιά με βανδαλισμούς σε καμπάνια του σωματείου και ξυλοδαρμό αφισοκολλητή |

 

Αλλά διαθέτουμε και ένα ακόμα ντοκουμέντο, που μας το έχει δώσει, ως συνήθως, η ίδια η Χρυσή Αυγή. Χθες το πρωί ο Πυρήνας της οργάνωσης στον Πειραιά επιβεβαίωσε με ανάρτηση στον ιστότοπό του την εξόρμησή του το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Πειραιά, γράφοντας ότι «την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, μετά την καθιερωμένη λειτουργία των γραφείων μας, κλιμάκιο της νεολαίας της Τ.Ο. Πειραιώς πραγματοποίησε ακτιβιστική δράση στην περιοχή της Δραπετσώνας και στο στάδιο Καραϊσκάκη κατά την εξέλιξη του αγώνα της Εθνικής μας ομάδας. Η πολιτική δράση και ο ακτιβισμός είναι το ισχυρότερο όπλο μας!».

Από την εξόρμηση του Πυρήνα Πειραιά της Χρυσής Αυγής το βράδυ της Τρίτης |

 

Μάλιστα έχει αναρτήσει και φωτογραφίες, στις οποίες οι χρυσαυγίτες εικονίζονται να βάφουν με κόκκινο και μαύρο σπρέι στους τοίχους το όνομα και το σύμβολο της οργάνωσής τους.

Στις φωτογραφίες αυτές ξεχωρίζει το στέλεχος της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, Νεκτάριος Σαλούφας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την επίθεση της οργάνωσης στις 15/9/2012 σε βάρος μελών της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά.

«Η νεοναζιστική Χρυσαυγίτικη συμμορία εξακολουθεί να δρα ανενόχλητη και με τα τάγματα εφόδου οργανώνει επιχειρήσεις και επιθέσεις ενάντια στο εργατικό αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα, ενάντια στους μετανάστες», αναφέρει η ΠΕΝΕΝ, ενώ ανακοίνωση εξέδωσαν και τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, καλώντας «τα σωματεία, τους εργαζόμενους, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής».

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Για την ομοφοβική, ρατσιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Κυριακή (22 Οκτωβρίου)
  2. Αντιφασιστική συγκέντρωση: Χέρι που σηκώνεται σε εργάτη, θα κόβεται από τη ρίζα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: