τελευταία νέα σε τίτλους

Ήταν για άλλη μια φορά όλοι τους εκεί…

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,808 other followers

Φασίστες μαζί με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους σε αντιφασίστες

Συμμετείχε πλήθος κόσμου στα συλλαλητήρια για το “Μακεδονικό”. Βουλευτές από τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, τη χρυσή αυγή, την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος και όλοι οι Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδας” (όπως διαβαζουμε από τον αστικό Τύπο), με αφορμή το χθεσινό εθνικιστικό συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη…

Συνεπικουρούμενοι από ομάδες νεοφασιστών, νεοναζί, φασιστοχούλιγκανς και ένστολους ή μη επίδοξους πραξικοπηματίες, επιτέθηκαν με την επίβλεψη της αστυνομίας  στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Σχολείο”,  επιχείρησαν να επιτεθούν στην αντιφασιστική αντισυγκέντρωση, έκαψαν την κατάληψη Libertatia και ανάρτησαν πανό με το σύνθημα “Against Jews”. Βανδαλίστηκε από την ΧΑ το μνημείο του Ολοκαυτώματος και η πόλη γέμισε με αφίσες τύπου: “Μπουτάρη ξεφτίλα,την Εβραιίλα προσκύνα”….

η βεβήλωση από τη χρυσή αυγή του μνημείου.

Δυστυχώς δεν μας προκαλεί έκπληξη για το συμβαίνει ή τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο διάστημα όταν η Ελληνική αστική τάξη επιλέγει να “παίξει” το χαρτί του “ελληνικού εθνικισμού”…Τα ελληνο-φασιστικά ζόμπι είναι εδώ γιατί πολύ απλά δεν έφυγαν ποτέ. Είναι πάντα έτοιμα να χτυπήσουν, να κάψουν, να βεβηλώσουν και να διασπείρουν το φασιστικό τους λόγο και έργο. Είναι πάντα πρόθυμα να υπηρετήσουν στο όνομα της εθνικής τους ενότητας, το μεγάλο τους αφεντικό, το Ελληνικό Κεφάλαιο και τα συμφέροντα του.

Μα και μεις είμαστε εδώ… όσες/οι δεν βολεύονται με την κυρίαρχη εθνική αφήγηση της ελληνικής καπιταλιστικής κυριαρχίας που μοιράζεται απλόχερα από όλους τους πολιτικούς χώρους στην Ελλάδα. Όσες/οι δεν βρίσκουν καμία ταύτιση συμφερόντων και επιθυμιών με το ελληνικό Κεφάλαιο και το Κράτος του και ότι πιο βρώμικο, αποκρυσταλλώνει στις κοινωνικές σχέσεις που παράγει(σεξισμός, πατριαρχία, αντισημιτισμός). Παίρνουμε την σκυτάλη της κομμουνιστικής ανταγωνιστικής θεωρίας και πράξης από την παράδοση των Εβραίων προλετάριων της Salonica, από τις Μακεδόνισες αντάρτισσες του ΔΣΕ και συνεχίζουμε, γιατί απλά, δεν είναι παρά  ζήτημα επιβίωσης…

Στιγμιότυπο από την χθεσινή φασιστική συγκέντρωση. Εκτός άλλων το δεύτερο πανό αναγράφει ένα αντισημιτικό μήνυμα. Η σημαία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας κάηκε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: