τελευταία άρθρα σε τίτλους

Ο Αμβρόσιος ως μέτρο κοινωνικής υποκρισίας, πολιτικής ανοχής και δικαστικής διαπλοκής

Η παθητική και αμήχανη στάση της «κυβερνώσας Αριστεράς» και του ΚΚΕ

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,524 other followers

Άρθρο άποψης του Λ.

Δεν χρειάζεται να προσπαθήσουμε για να πείσουμε κάθε λογικό άνθρωπο πως αυτή η μεσαιωνική φιγούρα που  έρχεται από την σκανδαλώδη άβυσσο της χουντικής εκκλησιαστικής ακροδεξιάς «Χρυσοπηγής», αποτελεί μια ακόμη ισχυρή απόδειξη πως η χώρα έχει πρόβλημα. Το να ξετινάξουμε το παρελθόν του Αμβρόσιου είναι πολύ εύκολο και λίγο πολύ έχει γίνει από αρκετούς. Μια τέτοια αναδρομή θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τους ύμνους του στον φασίστα φονιά Ντερτιλή, στους βασανιστές Αστυνομικούς της Δικτατορίας, τη συνεργασία του στις διώξεις ενός καλού αγωνιστή δημοκρατικού ιερέα («Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του αντιχουντικού παπα-Γιώργη Πυρουνάκη»), την αδιευκρίνιστη ανάμιξή του στην υπόθεση της χήρας Μερτικοπούλου («Στον Άρειο Πάγο για την περίεργη διαθήκη με κληρονόμο τον τον Aμβρόσιο», ΤΑ ΝΕΑ-28 Μαρ 2005), την εμπλοκή του με τη δαιδαλώδη ιστορία του ‘Hotel Σήμαντρο’, την προκλητική δωρεά δημόσιας γης του Υπ. Παιδείας από τον Μπαλτάκο («Ευλόγησον το… Real Estate»), τον συμφυρμό του με τον υπόκοσμο των Εωσφοριστών, που αυτοπροσδιορίζεται επίσημα ως «σπορά των νικημένων του ΄45», την «άθλια συκοφαντία για τους δήθεν ομαδικούς γάμους με ανήλικα κορίτσια που οργάνωσε η Χαμάς» («Ο Αμβρόσιος και το κουσούρι», Ν.Σαραντάκος. «…αρνήθηκε να αποσύρει το άρθρο του όταν επισκέπτες του ιστολογίου του τού επισήμαναν ότι η ‘είδηση’ είχε διαψευσθεί, οπότε δεν έχει πια δικαιολογία ότι δεν ήξερε..»), την αργομισθία του αρχιμανδρίτη Αθανάσιου Βακράκου («Με καταγγελίες κατά μητροπολιτών ασχολήθηκε την Τετάρτη η ΔΙΣ», 2.3.2005-“..ο κ. Βακράκος φέρεται να έχει διοργανώσει εκδρομή με τη συμμετοχή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ..”), την υπόθεση του ιερέα του που με τον συγκάτοικό του «άδειαζαν σούπερ μάρκετ» (4 Μαρ 2011), η οποία κουκουλώθηκε.

Προσωπικά θέλω να σταθώ στο τεράστιο ζήτημα του πως μπορεί το «ποίμνιό» του, η Δικαιοσύνη, η εκκλησιαστική ηγεσία και σχεδόν όλος ο πολιτικός κόσμος να τον υποθάλπουν ή στην καλύτερη περίπτωση να τον ανέχονται. Ξεκινώντας από το ποίμνιο ένα μέρος από το οποίο είναι απόγονοι των μαρτύρων των Καλαβρύτων, νομίζω πως έχουμε την τυπική περίπτωση της αγνής ελληνικής υπαίθρου, που ζει κλεισμένη στη δική της υπερσυντηρητική επαρχιακή ατμόσφαιρα, η οποία διατηρεί ένα κλίμα περίπλοκης συμβατικής υποκρισίας, στη βάση του «τι θα πει ο κόσμος», «κοίτα τη δουλειά σου», «δεν θα βγάλουμε εμείς το φίδι από την τρύπα». Αυτό το κλασσικό πολιτισμικό περιβάλλον έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια από την χρεοκοπία που τσακίζει αντιστάσεις, αλλοιώνει συνειδήσεις και σκοτώνει χαρακτήρες. Προφανέστατα  απουσιάζει από την επαρχία του δεσπότη η κρίσιμη μάζα των πρωτοπόρων που θα κινήσουν τους μηχανισμούς της εξέγερσης των πολλών για τη διεκδίκηση του αυτονόητου. Δεν είναι δυνατόν ένας ανώτερος κρατικός υπάλληλος να βρίζει καπηλικότατα μια άκακη και άδικα περιθωριοποιημένη μερίδα συνανθρώπων μας, να υποδαυλίζει το μίσος των ανισόρροπων και των ηλίθιων, να καλεί τον όχλο από την ηγετική θέση πνευματικής επιρροής που διαθέτει, σε βιαιοπραγίες, να απειλεί ο ίδιος με χρήση όπλου και η τοπική κοινωνία, που μόνο μια μικρή μερίδα της συμφωνεί με αυτές τις αθλιότητες, να μην αποδοκιμάζει ανοιχτά τον εκφραστή τους.

Περνώντας στην εκκλησιαστική ηγεσία, μπαίνουμε στα εδάφη του βασιλείου της υποκρισίας. Ένα σώμα ρασοφόρων που κατατρύχεται από ιδιόρρυθμα σεξουαλικά πάθη, όπως αποκαλύπτουν τα συνεχή σχετικά σκάνδαλα, που από ατυχία έρχονται στο φως της δημοσιότητας συνεχώς (τα σχετικά δημοσιοποιημένα δημοσιογραφικά τεκμήρια είναι αναρίθμητα και πολύ πέρα από κάθε χαιρέκακη δική μας προσδοκία), υποκρίνεται πως θεωρεί την ομοφυλοφιλία (των άλλων) βαρύ αμάρτημα, έχοντας εξασφαλίσει πως στην Ελλάδα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, μπορείς άφοβα να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου, χωρίς να σε βάζει στη θέση σου κανείς. Ειδικότερα η αδελφότητα της ‘Χρυσοπηγής’, έχει εκτεθεί δημόσια και επανειλημμένα από τέτοιας μορφής σκάνδαλα, τα οποία υπάρχουν δημοσιευμένα στη διάθεση οποιουδήποτε αποπειραθεί στοιχειώδη έρευνα. Εντελώς ενδεικτικά από το ΒΗΜΑ (13.3,2005), παραθέτω σύνδεσμο ενός ρεπορτάζ μιας περιπέτειας του αφεντικού της οργάνωσης («Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου»), που εξαναγκάστηκε σε ταπεινωτική παραίτηση από Μητροπολίτης του Πειραιά («για λόγους υγείας»).

 

Όσον αφορά στο δικαστικό σώμα, η θρησκοληψία, ο συντηρητισμός, αλλά και η διαφθορά και η διαπλοκή με την εκκλησιαστική ηγεσία ενός τμήματός του, εξηγούν την ατιμωρησία, τη σιωπή, την ανοχή, τις παραγραφές και τη λήθη δεκάδων εκκλησιαστικών σκανδάλων, ακόμη και προκλητικά κορυφαίων και πασίγνωστων, όπως αυτό του Βατοπεδίου. Υπάρχει και η ομολογία ενός έντιμου πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου, καθώς και η συνηγορία του εξαιρετικού Συνταγματολόγου καθηγητή Ν.Αλιβιζάτου, που αποκαλύπτουν πολλά, γνωστά άλλωστε, σε κάθε ενεργό πολίτη («Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας ‑ δικαστών», του Στ. Ματθία»Του Χρ. Ζέρβα-«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», 06/12/2008) «Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας. Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα. Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια. Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό…».

Καταλήγω με το πολιτικό προσωπικό. Σε ότι αφορά στη ΝΔ και δευτερευόντως στο ΠΑΣΟΚ, η συνενοχή, η συγκάλυψη και η διαπλοκή με την Εκκλησία είναι περίπου δεδομένες. Τα περί «φιλελεύθερης ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς» είναι προσχηματικές κενολογίες, που κρύβουν στον παραδοσιακό πυρήνα της ΝΔ μια χριστιανοκοινωνική Δεξιά της Βαυαρίας του Φραντς Γιόζεφ Στράους και την σχεδόν μαφιόζικη ιταλική Χριστιανοδημοκρατία του Τζούλιο Αντρεότι. Το ευσεβές ΠΑΣΟΚ πάλι δεν έχει το ευρωπαϊκό του φιλοεκκλησιαστικό πολιτικό του αντίστοιχο, αποτελεί μια ελληνική πρωτοτυπία, που απέχει πάρα πολύ από τις σχετικές παραδόσεις του λαϊκού Κράτους της προοδευτικής Σοσιαλδημοκρατίας. Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι η κυβερνητική Αριστερά και το ΚΚΕ. Σε ότι αφορά στο δεύτερο να πω δυο πραγματάκια. Πρόσφατα πέρασε απαρατήρητη μια λευκή ψήφος του: «Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο» (27.2.2018): «….μεταξύ των οποίων και η τροπολογία που καθορίζει τη σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου… Γαβρόγλου: ‘Να πω στην Ιερά Σύνοδο ότι θα πρέπει να είναι πιο μετρημένη στα λόγια της’….η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι .. το ΚΚΕ ψήφισε ‘παρών’». Η ψήφος αφορούσε το ζήτημα της αφαίρεσης της διαχείρισης των ταμάτων της Τήνου από τον Μακεδονομάχο Δωρόθεο Β΄(«Εμπλεκόμενος σε μίζες και σκάνδαλα με χρυσό..»), στον οποίο τα είχε παραδώσει, παραβιάζοντας τη βούληση της Διαθήκης των κτητόρων του Ιδρύματος η ευσέβεια του κ. Λοβέρδου. Δεν αμφιβάλλω πως το ΚΚΕ θα μας πει πως το Νομοσχέδιο δεν είναι η τελειότητα που αυτό θα ήθελε. Με δεδομένο όμως πως αυτή φαντασιακή, αλλά και σεβαστή ως όραμα, επαναστατική πλειοδοσία, όπως δηλώνει ότι την θέλει το κόμμα που υπερασπίζεται ακόμη και σήμερα μαχητικά τον Στάλιν, δεν φαίνεται στον ορίζοντα, η ψήφος του δρα στην πράξη ως ανοχή ή έστω ουδετερότητα απέναντι στο έγκλημα. Με τα ίδια φαντάζομαι προσχήματα, το ΚΚΕ ψήφισε τρεις φορές λευκό (2014, 2016, 2017) στις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του Άθωνα («Ου… φορολογηθείς». «Η Εφημερίδα των Συντακτών») και νομίζω πως για όποιον δεν θέλει να κοροϊδεύει τον εαυτό του, το κόμμα αυτό κινδυνεύει να χάσει το τελευταίο φύλλο συκής, όσον αφορά στη στάση του απέναντι στο αρπακτικό ιερατείο, γεγονός που τεκμηριώνεται από πολλά περιστατικά («Το ΚΚΕ και τα παιδάκια των ευσεβών ιδρυμάτων»).

Παγκράτι: “Χρυσοπηγή” (μητρική οργάνωση του Αμβρόσιου). Η περίεργης πολεοδομικής άποψης πολυκατοικία της, με την ανεπιθύμητη για τους περίοικους κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα (Εφ.τ.Συντακτών, Δ.Ψαρράς,-14.9.2016).

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα διαμαρτυρήθηκε για τη δικαστική αθώωση, ξεχνώντας πως κυβερνά και δεν έχει κάνει τα στοιχειώδη και ελάχιστα για κάθαρση, εξυγίανση και μεταρρύθμιση στους χώρους της Δικαιοσύνης και της κρατικής Εκκλησίας, νομίζω πως ο Αμβρόσιος έχει αποθρασυνθεί τόσο ώστε να απειλεί και με το πιστόλι του Ντερτιλή, μπροστά σε φιλικούς δικαστές, με ευθύνη και του  κ. Τσίπρα. Να επισημάνω δυο γεγονότα που δηλώνουν πολλά, όσο κι αν πέρασαν όταν συνέβησαν, όπως συνηθίζεται ασχολίαστα και σχεδόν απαρατήρητα. Όμως εξ όνυχος τον λέοντα και η λεπτομέρεια έχει αναδείξει τον τυχοδιωκτισμό του πρωθυπουργού, που ενοχοποιεί όλη του την παράταξη, στο βαθμό που αυτή στήριξε και κράτησε το στόμα της κλειστό.

Ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν ντράπηκε να παραστεί το 2012 στα Καλάβρυτα στο σουρεαλιστικό μνημόσυνο των θυμάτων του Ναζισμού, χοροστατούντος ενός Ναζιστή μητροπολίτη. Σαν να μην έφτανε αυτό, όταν θέλησε να αποχωρήσει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δέχτηκε αυστηρή απαίτηση από το δεσπότη να μείνει να ακούσει το λόγο του κι αυτός υπέκυψε, υφιστάμενος τους επιθετικούς υπαινιγμούς εναντίον του: ‘…αν φύγετε, θα εκληφθεί σα να μη θέλετε να με ακούσετε’. Κάτι που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανακαθίσει στη θέση του. Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για ‘δεξιό και αριστερό ολοκληρωτισμό’ αλλά και για τα λεγόμενα ‘άκρα’ αφήνοντας συνεχώς αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ» («Τα «άκουσε» ο Τσίπρας από τον Αμβρόσιο στα Καλάβρυτα», 14 Δεκ 2012). Αυτή η κατάσταση ήταν συνεπής μέσα σε ένα πλαίσιο αντιγερμανικής (και όχι αντιναζιστικής) εθνικής ενότητας, στο όνομα της οποίας όλες οι λυκοσυμμαχίες θεωρήθηκαν αποδεκτές, καταργώντας την ουσία και τα βάθρα της πραγματικής πολιτικής.

Η υπόθεση είχε και συνέχεια, όταν το Φλεβάρη του 2015 ως νεόκοπος πρωθυπουργός, μέσα στη μέθη ενός χωρίς αρχές «πατριωτικού» αντιευρωπαϊσμού, δέχτηκε τους γλοιώδεις επαίνους του «αντιμνημονιακού» Χρυσαυγίτη δεσπότη («Γειά σου Τσίπρα λεβέντη») χωρίς να προσβληθεί, να διαμαρτυρηθεί και να τους αποδοκιμάσει: «Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως! Στην μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με Τρόϊκα κλπ, αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια! Η στάση του κ. Τσίπρα μας γεμίζει τα στήθη με υπερηφάνεια! Αθάνατο παραμένει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας το «Μολών λαβέ» του Λεωνίδα και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά!.. Η τακτική, λοιπόν, του κ. Τσίπρα γεμίζει τα στήθη μας με εθνική υπερηφάνεια! Βεβαίως το παιγνίδι Τσίπρα είναι πολύ επικίνδυνο! Μπορεί να εξοργίσει τους Ευρωπαίους δανειστές-δολοφόνους μας, αλλά είναι καλύτερα μια έντιμη πενία από μια  ευτελιστική και ταπεινωτική ευπορία! ».

Αυτά συνέβαιναν σε ένα κλίμα, όπου κυρίαρχη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των πολιτικών κομμάτων ορίστηκε το μνημόνιο, οδηγώντας έτσι σε παρά φύσιν αριστεροακροδεξιές συμμαχίες, χωρίς ηθικό, πολιτικό και πραγματιστικό έρεισμα («Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας: Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΕΓΕΜΙΣΕ..»). Αργότερα ο πρωθυπουργός δέχτηκε τις χυδαίες επιθέσεις του πρώην συμπολεμιστή του («άθεος», «αντίχριστος» κλπ) με διάφορες αφορμές όπως η χριστουγεννιάτικη απουσία του σε οικογενειακές διακοπές, ως φιλοξενούμενος του υποστηρικτή των σφαγών της Σρεμπρένιτσα Σέρβου Εθνικιστή πρωθυπουργού («Σερβία: Επίθεση με πέτρες δέχθηκε στη Σρεμπρένιτσα..»), απουσία η οποία τον εμπόδισε, κατά τον Αμβρόσιο, να εκκλησιαστεί, αφού οι Σέρβοι Ορθόδοξοι είναι παλαιοημερολογίτες.

Για να καταλήξω, ο Αμβρόσιος έχει βρει τις πόρτες ορθάνοιχτες και μπορεί και κάνει ότι κάνει και εδώ βρίσκεται το τεράστιο, ακόμη και σε επίπεδο συμβολισμών, πρόβλημα. Στην ανοχή απέναντι στο φασισμό και στους εκπροσώπους του. Ο Θανάσης Λενής δεν είναι η εξαίρεση. Είναι η αιχμή του κανόνα της Ιεραρχίας. Ο ίδιος ο παλιός του συγκάτοικος στο οικοτροφείο της σκοτεινής οργάνωσης “Ζωή”, Αρχιεπίσκοπος Γιάννης Λιάπης έχει δηλώσει γι’αυτόν: ” δεν κάνει λάθος ο Αμβρόσιος, είναι λάθος ο τρόπος που τα λέει».

 

 

4 Comments on Ο Αμβρόσιος ως μέτρο κοινωνικής υποκρισίας, πολιτικής ανοχής και δικαστικής διαπλοκής

 1. http://www.news247.gr/koinonia/amvrosios-o-ntertilhs-htan-hrwas-san-ton-kolokotrwnh.6188581.html

  Με τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη συνέκρινε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τον Νίκο Ντερτιλή, κατά την ομιλία του στην κηδεία του “σκληρού της Χούντας”. Πυροβολισμοί κατά τον ενταφιασμό της σορού

  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/04/21/amvrosios-lenis-pirounakis/

  Ταγματάρχης Χωροφυλακής Αμβρόσιος Λενής: Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του παπα-Γιώργη Πυρουνάκη
  Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/21

  http://www.efsyn.gr/arthro/otan-o-stayros-ginetai-keraia

  Οταν ο σταυρός γίνεται κεραία

  14.09.2016
  Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

  Και να θέλαμε δεν μας αφήνει ν’ «αγιάσουμε» η γνωστή εκκλησιαστική ομάδα «Χρυσοπηγή». Εδώ και λίγες μέρες το ιδιόκτητο οίκημα στο Παγκράτι (οδός Στέντορος 4), όπου στεγάζεται ο «Ιερός Ναός Γεννεσίου και Εισοδίων της Θεοτόκου Ιεράς Συνοδικής Σταυροπηγιακής Μονής Παναγία Χρυσοπηγή», φέρει στον «τρούλο» του (στην ταράτσα του δηλαδή) όχι σταυρό, αλλά κεραία κινητής τηλεφωνίας!

  Θορυβημένοι οι κάτοικοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον επικεφαλής της «Χρυσοπηγής», τον μητροπολίτη πρώην Πειραιά Καλλίνικο, αλλά εκείνος απέκλεισε κάθε συζήτηση: «Η κεραία είναι νόμιμη και δεν κατεβαίνει. Ο ιερός ναός πρέπει να έχει ένα εισόδημα».

  Η ωμή αυτή τοποθέτηση δεν έπεισε τους κατοίκους, οι οποίοι συγκεντρώνουν υπογραφές κάτω από μια επιστολή διαμαρτυρίας στην οποία τονίζεται ότι «πρόκειται για μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, πλησίον παιδικού σταθμού και φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, όπου προσέρχονται παιδιά καθημερινά» και ότι «η κατασκευή 5,5 μέτρων ξεπερνά το ιδεατό στερεό του οικήματος». Οι κάτοικοι απαιτούν την ταχεία απεγκατάσταση της κεραίας από το οίκημα-εκκλησάκι.

  Εκκλησάκι Ιερού Ναού Γεννεσίου και Εισοδίων

  Η υπόθεση ξεκίνησε στις 8.6.2016 με τη χορήγηση από την ΕΕΤΤ στην εταιρεία Cosmote άδειας «κατασκευής κεραίας σταθμού ξηράς». Η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με συγκαλυμμένο τρόπο από συνεργείο στις 28.7.2016.

  Οι τεχνικοί που ρωτήθηκαν από περιοίκους για τον σκοπό των εργασιών τους στην ταράτσα του «ναού» ισχυρίστηκαν ότι έχουν έρθει να βάλουν κλιματιστικά!

  Οσο για την εταιρεία, η οποία ρωτήθηκε για ποιο λόγο καλύφθηκε η κεραία και δεν φαίνεται, δεν δίστασε να απαντήσει ότι αυτό επέβαλαν λόγοι «αισθητικοί» και «ψυχολογικοί»!

  Παράβαση

  Ιερός Ναός Γεννεσίου και Εισοδίων της Θεοτόκου ,«Χρυσοπηγή»

  Μπορεί η σχετική υπουργική απόφαση (των Παπακωνσταντίνου και Βορίδη, 4.12.2012) να ορίζει ότι «για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας σε περιοχές εντός σχεδίων πόλεων και εντός ορίων οικισμών ο φορέας λειτουργίας τους θα πρέπει να εξετάζει και τη δυνατότητα προσαρμογής τους στο περιβάλλον μέσω κατάλληλων αισθητικών και αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων», αλλά, όπως παραδέχεται η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, «η πρακτική της κάλυψης των κεραιών των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας δημιουργεί την εντύπωση ότι γίνεται προσπάθεια απόκρυψης της όλης εγκατάστασης, οξύνοντας τελικά τις ανησυχίες που προκύπτουν από την τοποθέτηση σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας εντός κατοικημένων περιοχών. Η πρακτική της κάλυψης δεν απαιτείται ούτε δικαιολογείται από τεχνικής πλευράς και δεν επηρεάζει κατά βάση τα επίπεδα της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας».
  …………………………

  http://www.iospress.gr/mikro2005/mikro20050319.htm
  Ελευθεροτυπία, 19/3/2005
  Από το 1980, Καλλίνικος και Χριστόδουλος θεωρούσαν τους δημοσιογράφους βασικούς εχθρούς τους

  Η Χρυσοπηγή επιτίθεται στον Τύπο
  ……………………….

  http://www.iospress.gr/ios2001/ios20010225a.htm

  ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ
  Ελευθεροτυπία, 25/2/2001

  Μια θαυματουργή Ντίσνεϊλαντ
  ……………………………..

  Ολα αυτά είναι κάπως περίεργα, αλλά ο Νεκτάριος επικαλείται ένα ισχυρό επιχείρημα. Αυτή ακριβώς την πορεία ακολούθησε και η αδελφότητα Χρυσοπηγή, του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Κάτι έχει διδαχθεί απ’ αυτά ο Νεκτάριος, εφόσον υπήρξε κι ο ίδιος για ένα διάστημα μέλος αυτής της αδελφότητας και τρόφιμος της μονής που διατηρεί η Χρυσοπηγή στο …Παγκράτι. Αυτή η θητεία του Νεκτάριου δίπλα στο σημερινό Αρχιεπίσκοπο και την τρόικα της “Χρυσοπηγής” εξηγεί και τη διστακτικότητα της Ιεραρχίας απέναντί του: ο π. Νεκτάριος γνωρίζει πολλά, από πρώτο χέρι…
  ………………………

  http://archive.efsyn.gr/?p=152709

  21/11/13

  Α λα Βατοπαίδι!

  Με διάταξη που ψήφισαν χθες στη Βουλή, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά χαρίζουν για 30 χρόνια δημόσια γη σε μονή της Μητρόπολης Καλαβρύτων.

  →Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος δεν μπορούσε χθες στη Βουλή να κρύψει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την ψήφιση της σχετικής διάταξης

  Του Χάρη Ιωάννου

  Διάταξη με «οσμή Βατοπεδίου», που ουσιαστικά «χαρίζει» για 30 χρόνια μια δημόσια έκταση στη Μητρόπολη Καλαβρύτων υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, υπό το αγωνιώδες βλέμμα του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου.

  Πρόκειται για ένα σύντομο άρθρο, «κρυμμένο» σε τροπολογία του υπουργείου… Υγείας και το οποίο προβλέπει ότι θα παραχωρηθούν για 30ετή χρήση η έκταση των μαθητικών κατασκηνώσεων Βερίνου της Αχαΐας, «μαζί με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές τους, στην ιερά γυναικεία κοινοβιακή Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου Αχαΐας, για την εν γένει λειτουργία και εξυπηρέτηση των αναγκών της Αδελφότητας και των προσκυνητών της, με σκοπό τη συντήρηση και τον ευπρεπισμό του χώρου».

  Το θέμα ανέδειξε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη διάταξη, καταγγέλλοντας ότι η έκταση «παραχωρείται χωρίς καμία ανταπόδοση» και πρόσθεσε με έμφαση: «Είναι ανήκουστο να παραχωρείται μια τέτοια έκταση του Δημοσίου στην αδελφότητα ενός μοναστηριού χωρίς να έχει ενημερωθεί τουλάχιστον ο Δήμος».

  Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), ο οποίος ζήτησε να επαναλειτουργήσουν οι παιδικές κατασκηνώσεις υπό την αιγίδα του Δημοσίου.

  Ερωτήματα δημιούργησε χθες στη Βουλή και η στάση του Τάκη Μπαλτάκου, γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος έμπαινε και έβγαινε νευρικά από την αίθουσα της Ολομέλειας, παρατηρούσε με αγωνία την ψηφοφορία από την πίσω σειρά των υπουργικών εδράνων και έφυγε μόνο όταν βεβαιώθηκε πως όλο το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί, πλην μιας τροπολογίας για τα φάρμακα που θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες φέρουν τον κ. Μπαλτάκο να έχει επισκεφθεί πρόσφατα την περιοχή της μονής στην Αχαΐα.

  Υπενθυμίζεται ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος είναι γνωστός για τα φιλικά αισθήματα που τρέφει για τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, καθώς την έχει χαρακτηρίσει μεταξύ άλλων και ως «γλυκιά ελπίδα».

  Ο Σ. Κεδίκογλου

  Απαντώντας στις επικρίσεις ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου υποστήριξε πως η έκταση παραχωρείται στη μονή επειδή οι εγκαταστάσεις έχουν εγκαταλειφθεί και η μονή θα τις μετατρέψει σε ξενώνες για τους προσκυνητές, αναβαθμίζοντας τον χώρο. Την εν λόγω τροπολογία που περιλαμβάνει και άλλα θέματα υπογράφουν οι υπουργοί Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, Υγείας Α. Γεωργιάδης, Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης.

  Like

 2. Παρά φύσιν ανίερες πατριωτικές συμμαχίες, που φυσικά δεν άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου

  Liked by 1 person

 3. Θα άξιζε ένα ξεχωριστό άρθρο για τους βασανιστές και τα στελέχη της χούντας

  Like

 4. Ένας από αυτούς,ο Θεοφιλογιαννάκος, έβγαλε λόγο στην κηδεία του Ντερτιλή μαζί με τον Αμβρόσιο.

  http://www.mixanitouxronou.gr/pethane-o-vasanistis-tis-chountas-theofilogiannakos-sti-diki-tou-iche-pi-sti-sparti-ematha-oti-enas-ine-o-echthros-o-kommounismos-ke-i-sinodipori-tou/

  Πέθανε ο βασανιστής της χούντας Θεοφιλογιαννάκος. Στη δίκη του είχε πει: «Στη Σπάρτη έμαθα ότι ένας είναι ο εχθρός, ο κομμουνισμός και οι συνοδοιπόροι του» 24/09/2015…


  …………………………….

  Ο Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, θεωρούταν ένας από τους πιο σκληρούς βασανιστές της Χούντας. Φέρεται μάλιστα να παρέμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος της ζωής του, που ήρθε το πρωί της Πέμπτης, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η τελευταία του δημόσια εμφάνιση, ήταν πριν λίγα χρόνια στην κηδεία του στρατηγού της χούντας Ντερτιλή….

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: