τελευταία άρθρα σε τίτλους

«Χρονικά Αντισημιτισμού #30» Βεβήλωση του εβραϊκού μνημείου εντός του ΑΠΘ

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,670 other followers
φωτογραφία από την βεβήλωση.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018. Λίγες μέρες μετά τη βεβήλωση του Μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Πλατεία Ελευθερίας, άγνωστοι επιτέθηκαν  στο Εβραϊκό Μνημείο που βρίσκεται εντός του ΑΠΘ. Έριξαν μπλε μπογιές και σχημάτισαν σταυρούς γράφοντας «Ιησούς Χριστός Νικά». Το μνημείο δημιουργήθηκε στο campus του ΑΠΘ, κοντά στην Κεντρική Βιβλιοθήκη, σε ανάμνηση του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου (κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης) που καταστράφηκε το 1942 και στον χώρο του είναι χτισμένο σήμερα το πανεπιστήμιο.

Οι εικόνες είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω των social media και ήδη η κατακραυγή για αυτή την πράξη είναι μεγάλη. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ως απάντηση στη βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος, δημοκρατικοί πολίτες πραγματοποίησαν μια συμβολική συγκέντρωση, κρατώντας πολύχρωμα λουλούδια στα χέρια για να εκφράσουν τη διάθεσή τους να προστατεύσουν την μνήμη της πόλης. Δυστυχώς, τα κρούσματα συνεχίζονται [1]…

Για ακόμα μια φορά η αριστερά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος θα λάμψουν δια της απουσία τους. Καμία κινητοποίηση, καμιά ευαισθητοποίηση του κόσμου του χώρου για τα συνεχόμενα κρούσματα αντισημιτικής βίας στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη χώρα, τα οποία συνεχίζονται σε αμείωτη ένταση. Σε μια Θεσσαλονίκη που ο φασιστικός όχλος έχει σηκώσει κεφάλι προ πολλού, που χτυπούν και βεβηλώνουν με την ανοχή του ίδιου του κράτους, «ο περίφημος χώρος» παραμένει άφαντος. Δεν θα συνέβαινε το ίδιο αν είχαμε κάποιο κάλεσμα για κάποια αντισιωνιστική διαδήλωση. Η υποκρισία του σχήματος ότι ο αντισιωνισμός δεν είναι αντισημιτισμός φαίνεται πλέον ξεκάθαρα. Οι μάσκες έπεσαν.

Σ.Ο του Shades

[1] πηγή είδησης και φωτογραφιών: http://parallaximag.gr/thessaloniki/oi-vandaloi-tis-polis-ksanachtypisan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: