τελευταία νέα σε τίτλους

Αντισημιτικές επιθέσεις σε Βερολίνο και Ζυρίχη (Σάββατο 7 Ιουλίου 2018)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,457 other followers

εικόνα αρχείου πηγη:telegraph

Στο Βερολίνο

Ένας νεαρός Εβραίος συριακής καταγωγής δέχτηκε επίθεση και υπέστη τραύματα στο κεφάλι, όταν οι δράστες είδαν ότι φορούσε ένα κρεμαστό κόσμημα με το αστέρι του Δαβίδ.

Το βράδυ του Σαββάτου (7 Ιουλίου 2018), ο 25χρονος ζήτησε από μια ομάδα ατόμων αναπτήρα για να  ανάψει το τσιγάρο του στην περιοχή Mitte του Βερολίνου. Κάποιος από την ομάδα κινήθηκε εναντίων του, έβγαλε βίαια το τσιγάρο από το στόμα του, ενώ φώναζε «αντισημιτικά σχόλια», ανέφερε η Deutsche Welle.

Στη συνέχεια τον κυνήγησαν και τον έριξαν στο έδαφος, στην συνέχεια όμως τράπηκαν σε φυγή, όταν παρενέβησαν οι περαστικοί. Το θύμα αναρρώνει τώρα στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δέκα ανδρών και γυναικών, ηλικίας 15 έως 21 ετών, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, όπου στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, εν αναμονή της έρευνας. Ανάμεσα στους δέκα είναι τρεις Γερμανούς και έξι Σύριοι, ανέφερε η έκθεση της DW.

Το περιστατικό έρχεται δύο εβδομάδες μετά την επίθεση ενός Σύριου, ηλικίας 19 ετών, που επιτέθηκε εναντίον ενός Ισραηλινού αραβικής καταγωγής στο Βερολίνο επειδή φορούσε kippah.

Στη Ζυρίχη

Την ίδια μέρα στη Ζυρίχη, ένας Γερμανός απείλησε τρεις Ορθόδοξους Εβραίους με μαχαίρι. Σύμφωνα με την Ελβετική εφημερίδα Daily Blick, ο επιτιθέμενος φώναζε αντισημιτικές βρισιές απειλώντας τα θύματά του με το όπλο του. Ένας αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ακινητοποίησε τον άνδρα, ο οποίος συνελήφθη από την ελβετική αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα. Το γραφείο του εισαγγελέα των ελβετικών αρχών έχει ξεκινήσει έρευνα.

Τους τελευταίους μήνες, η Γερμανία έχει βιώσει ένα κύμα βίαιων, αντισημιτικών επιθέσεων, που διαπράττονται σε μεγάλο βαθμό από ριζοσπάστες ισλαμιστές.

πηγή της είδησης στα αγγλικά: Jerusalem Post

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: