τελευταία νέα σε τίτλους

«Ενάντια στη Λήθη #35» “Σχετικά με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου”

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 4,039 other followers

Ο queer ακτιβιστής και performer Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Αθήνα. Η δολοφονία του παρουσιάζεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ως ατύχημα: πέθανε προσπαθώντας να δραπετεύσει από ένα παράθυρο καταστήματος μετά από υποτιθέμενη προσπάθεια ένοπλης ληστείας. Το βίαιο βίντεο που συνοδεύει αυτά τα άρθρα όμως δείχνει μια πολύ διαφορετική αλήθεια: έναν άοπλο Ζακ που προσπαθεί να δραπετεύσει και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος μαζί με έναν άλλον άντρα να τον χτυπούν και να τον  κλοτσούν μέχρι θανάτου. Το ελληνικό κοινό μιλά για το δικαίωμα του ιδιοκτήτη του καταστήματος να προστατεύει την περιουσία του από το τοξικοεξαρτημένο, τον φορέα του HIV κακοποιό. Αυτό που δεν ξέρουν είναι ότι ο Ζακ μίλησε ανοιχτά και χωρίς ντροπή για το ότι ήταν, γιατί πάνω από όλα ήταν ένας περήφανος άνθρωπος που αγαπούσε τη ζωή.

Οι νοικοκυραίοι, οι έντιμοι, οι ενάρετοι πολίτες αυτής της χώρας, διαβάζοντας και τα  σχόλια που επακολούθησαν της δολοφονίας, χαίρονται και ικανοποιούνται από το γεγονός ότι ο Ζακ έπεσε νεκρός από έναν δικό τους άνθρωπο. Τον απλό καθημερινό πολίτη, φίλο τους, γείτονα τους από την διπλανή πόρτα. Χαίρονται που ο «εγκληματίας», ο ένοχος είναι νεκρός.

Για όσες/ους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ένα πόλεμο που καλούμαστε όλοι/ες να ανταποκριθούμε, ασχέτως των διαφορών μας και των επιλογών μας στη ζωή. Γιατί όπως και να έχει, θα είναι μάχη για την επιβίωση μας μέσα σε συνθήκες γενικευμένης βαρβαρότητας. Καλούμαστε να οικοδομήσουμε το δικό μας στρατόπεδο, αυτό των καταπιεσμένων, των απόκληρων αυτού του κόσμου.

Στη Λακωνία ξέρουμε καλά και έχουμε νιώσει στο πετσί μας τι σημαίνει ρατσισμός, ομοφοβία, βιασμοί, διακρίσεις ενάντια σε τοξικοεξαρτημένα άτομα. Τι σημαίνει εκμετάλλευση και φτώχεια. Προκαταβολικά λέμε σε όσους χάρηκαν με την δολοφονία του Ζακ, ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και μας θα βρουν απέναντι τους.

2 Comments on «Ενάντια στη Λήθη #35» “Σχετικά με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου”

  1. μαζί σας, πάντα!

    Liked by 1 person

    • Να είσαι καλά.. Καιρός να βρεθούμε στις σκληρές μάχες που είναι αντικειμενικά μπροστά μας…

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: