τελευταία άρθρα σε τίτλους

Ο ίδιος φασίστας …

σχόλιο με αφορμή την υποψηφιότητα Πλεύρη στο Δήμο της Αθήνας

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,754 other subscribers
Φασίστες μαζί με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επίθεσης τους σε αντιφασίστες

Γράφει η Ρ.Ρ

Το βιβλίο με τίτλο “Ο άλλος Χίτλερ” είναι η επετειακή έκδοση ύμνος στον αρχηγό και μέντορα του ναζιστή υποψήφιου για τον Δήμο της Αθήνας Κ. Πλεύρη. Ούτε στις πιο κρυφές του επιθυμίες δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί πως θα μαθαίναμε για το φασιστικό του βιβλίο το πρωινό της ίδιας ημέρας που δολοφονήθηκαν 11 Εβραίοι κατά την διάρκεια της προσευχής του Σαββάτου μέσα στην Συναγωγή της πόλης τους.

Η φάρσα της ιστορίας είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πως όλα μπορεί να συμβούν με την ίδια ευκολία που συνέβησαν πριν από λίγες δεκαετίες. Σαν να ακούγονται ξανά τα βήματα των ταγμάτων ασφαλείας, των δωσίλογων που ποτέ δεν δικάστηκαν, του φασισμού που κυριαρχεί στις κοινωνίες, της ακροδεξιάς που μετρά μόνο νίκες και άνοδο, των ίδιων στερεότυπων για να μισούμε τον άλλον, τον διαφορετικό.

Δυστυχώς ο αντισημιτισμός δεν είναι απλά μια μορφή μίσους αλλά το βασικό στοιχείο του εθνικοσοσιαλισμού που τον διαφοροποιεί από τον φασισμό. Είναι ο ναζισμός που συνέλαβε και υλοποίησε την ιδέα της μαζικής εξόντωσης . Η Ευρώπη, και όχι μόνο, τριγυρνά σαν φάντασμα στα προπολεμικά παλιά της λημέρια όταν έδιωχνε τους εβραίους ουρλιάζοντας «Φύγετε από την Ευρώπη, γυρίστε στην Παλαιστίνη» και μεταπολεμικά ουρλιάζει «Φύγετε από την Παλαιστίνη» αλλά αυτή την φορά το σύνθημα δεν έχει εναλλακτική πρόταση. Αριστεροί , προοδευτικοί, νεοφιλελεύθεροι, καπιταλιστές και εργάτες όλοι μα όλοι μια γροθιά απέναντι στον ίδιο εχθρό. Τον Εβραίο.

Για την Παλαιστίνη αγωνίστηκε και ο Πλεύρης όταν στο δικαστήριο παρουσίασε νεκρά παιδιά από την Γάζα ενώ την ίδια στιγμή δήλωνε «απαγορεύεται να είναι κανείς ναζί; Έτσι μου γουστάρει». Καλεί ωμά σε νέα εξόντωση αφού στη σημερινή Πολωνία «καλώς κάνουν και διατηρούν το στρατόπεδο (Άουσβιτς) εις καλήν κατάστασιν, διότι ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον».

Ο κάθε φασίστας Πλεύρης ποτέ δεν αξιολογήθηκε σωστά, το αντίθετο μάλιστα. Με μια συγνώμη, ένα καπελάκι why, μια δήλωση πως ο «καλύτερος μου φίλος στο σχολείο ήταν εβραίος» και νομίζουμε πως όλα σβήνουν και αλλάζουν. Στην δίκη του για το προηγούμενο βιβλίο μίσους ο ναζισμός δικαιώθηκε με τον πιο επίσημο τρόπο από την Πολιτεία μιας χώρας που γέννησε την Δημοκρατία. Το σουρεαλιστικό αυτής της δίκης είναι πως αυτά που καταδικάστηκαν τελικά ήταν τα κείμενα της ιουδαϊκής θρησκείας.

Ποιοι ευθύνονται στην Ελλάδα για την άνοδο της ακροδεξιάς και του ναζισμού; Όταν κυβερνητικές δυνάμεις και κρατικές υπηρεσίες χρησιμοποιούσαν σε επίσημα μισθολόγια ή κρυφά κονδύλια τους φασίστες υπερ-πατριώτες ήξεραν καλά για τα πιστεύω και τις δράσεις τους. Όταν ο ναζιστής τους είναι χρήσιμος, το σύστημα και οι πολιτικές δυνάμεις έχουν την δυνατότητα να ξεπλύνουν την βρώμικη ιδεολογία τους. Οι ναζιστές, τα τάγματα ασφαλείας είναι μια σταθερή επένδυση για το κεφάλαιο και την θρησκευτική εξουσία και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ στην Ελλάδα.

1 Comment on Ο ίδιος φασίστας …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: