τελευταία νέα σε τίτλους

Σχόλιο για τον πρώτο αντικομμουνιστικό νόμο της νέας κυβέρνησης στη Βραζιλία

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Γράφει ο Benjamin Conti

Τo πρώτο νέο από τη Βραζιλία ύστερα από την εκλογή του ακροδεξιού νεο-φασίστα λαϊκιστή Μπολσονάρο έρχεται να επιβεβαιώσει τις προβλέψεις. Σύμφωνα με άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών, ένα από τα πρώτα σχέδια νόμου που θα καταθέσει η νέα κυβέρνηση της Βραζιλίας για να γίνει νόμος του κράτους είναι η ποινικοποίηση του κομμουνισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, το νομοσχέδιο το έχει επεξεργαστεί ο γιος του προέδρου της χώρας.

Με βάση την εξαγγελία του Μπολσονάρο ότι «θα εξαφανίσει τους περιθωριακούς κόκκινους και την πάλη των τάξεων», το νομοσχέδιο προτείνει την τιμωρία των απολογητών του κομμουνισμού με ποινές από δύο έως και πέντε χρόνια και πρόστιμα σε όποιους παράγουν, διανέμουν και χρησιμοποιούν σύμβολα προπαγάνδας όπως το σφυρί και το δρεπάνι και όσα άλλα σχετίζονται με τον κομμουνισμό.

Αν νομίζετε ότι τα νέα αυτά αφορούν μόνο την Λατινική Αμερική κάνετε λάθος. Να υπενθυμίσω εδώ τα συνέδρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενάντια στον κομμουνισμό, αλλά και τα νέα που μας έρχονται από τη Πολωνία τις τελευταίες μέρες (πάνω από 200.000 νεοναζί παρέλασαν στη Βαρσοβία). Σε ολόκληρη την Ευρώπη ο αντικομμουνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο. Νεοφασιστικά κινήματα παρελαύνουν παντού στην Ευρώπη.

Η πρώτη πράξη της κυβέρνησης της βραζιλίας βάζει ως προτεραιότητα της, τη στοχοποίηση κομμουνιστριών και κομμουνιστών της χώρας. Μαζί όμως με την καταστολή, οι νεοφασίστες της Βραζιλίας στοιχειώνουν το φάντασμα της πραγματικής ανταγωνιστικής κίνησης εναντίων αυτού του κόσμου (του κομμουνισμού) και με αυτό τον τρόπο το φέρνουν ξανά στο προσκήνιο της ιστορίας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: