τελευταία νέα σε τίτλους

Ανταπόκριση από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Αλβανία (φωτογραφίες)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα στις φοιτητικές κινητοποιήσεις στην Αλβανία. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς, όχι μόνο οι φοιτητές της γειτονικής χώρας έχουν παρόμοια προβλήματα με τους φοιτητές στην Ελλάδα αλλά και η λάσπη που εκτοξεύεται εναντίον τους από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ είναι ίδιας ποιότητας. “Αποτυχημένοι”, “άνθρωποι των σπηλαίων”, “τεμπέληδες” κ.ο.κ.

* Σημειώνουμε ότι προχθές η κυβέρνηση Ράμα πήρε πίσω την αύξηση των διδάκτρων αλλά δήλωσε αναρμόδια για την ικανοποίηση των υπολοίπων αιτημάτων των φοιτητών παραπέμποντας στις διοικήσεις των πανεπιστημίων. Οι φοιτητές/τριες δήλωσαν ότι δεν κάνουν πίσω και πρόσθεσαν νέα αιτήματα που πολιτικοποιούν περαιτέρω τη σύγκρουση.
Πιο συγκεκριμένα πλάι στα τέσσερα αρχικά κεντρικά αιτήματα (όχι στην αύξηση των διδάκτρων για τους φοιτητές που κόβονται σε μαθήματα, 50% μείωση διδάκτρων, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες, προσθήκη ενός εκπροσώπου των φοιτητών στα Συμβούλια των Ιδρυμάτων) προστίθενται νέα που αφορούν στον εκδημοκρατισμό της διοίκησης των πανεπιστημίων και τη στροφή στη δωρεάν παιδεία.

** Κάποιοι φοιτητές/τριες, όπως αυτή του Γεωπονικού πανεπιστημίου, τώρα ζητούν να θεσμοθετηθεί η δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση από το έτος 2020-21, χρηματοδότηση φοιτητικών δραστηριοτήτων από ειδικό κονδύλι των ιδρυμάτων, υποτροφίες για όλους/ες τους υποψήφιους διδάκτορες, αύξηση της βαρύτητας της φοιτητικής ψήφου για την εκλογή διοικήσεων του πανεπιστημίου από το 10% στο 40%

πηγή: Τα δικά μας Βαλκάνια (facebook)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: