τελευταία νέα σε τίτλους

Ένας εργάτης Σκοτώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,693 other followers

Δεν θα υπάρχουνε πόρτες κλειστές μεγερμένους απ’ έξω, Και τη δουλειά θα τη διαλέγουμε δεν θα ‘μαστε άλογα να μας κοιτάνε στα δόντια

Κατερίνα Γώγου

του BC

Ακόμα ένα έγκλημα στα εργασιακά κάτεργα του Ελληνικού Κεφαλαίου θα περάσει απαρατήρητο ή τέλος πάντων θα ξεχαστεί και αυτό δίχως πολλά πολλά, δεν έχει σχέση βλέπεις με τις “θεματικές” που ασχολείται ο καθένας από εμάς; σήμερα. Είναι ένα από τα δεκάδες εργατικά “ατυχήματα” τον τελευταίο καιρό. Από όσο φαίνεται, όλοι έχουν κάθε λόγο να ασχολούνται με την κυβερνητική κρίση των δύο εταίρων, του “αριστερού” (ΣΥΡΙΖΑ) και του “ακροδεξιού” (ΑΝΕΛ), όπου στο όνομα της νεοκεϋνσιανής, εθνοπατριωτικής τους πολιτικής αυταπάτης και το πρόγραμμα κυβερνητικής διαχείρισης της κρίσης του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους, βρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην εξουσία.

Ένας 60χρονος εργάτης/οικοδόμος σκοτώθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τη διάρκεια εργασιών στο γήπεδο της ΑΕΚ. Εκεί εργαζόταν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στον παγετό. Ελάχιστοι έβαλαν την είδηση στα προφίλ τους στο facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο θάνατος του δεν προκάλεσε διαδηλώσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο χώρο της δολοφονίας του. Αλλά και αυτοί που έγραψαν, ξέχασαν να πουν επίσης ότι: ναι ρε…, το πρόβλημα είναι η δουλειά.., το πρόβλημα είναι αυτός ο κόσμος, το Ελληνικό Κεφάλαιο και η εξουσία του που δολοφονεί. Ίσως να μην γινόταν το ίδιο αν η κατασκευάστρια εταιρία ή ο ιδιοκτήτης του γηπέδου ήταν μια γερμανική εταιρία, αντί κάποιας ελληνικής ή της ΑΕΚ. Εκεί τα εθνοπατριωτικά αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά θα υπερτερούσαν.

Είναι θλιβερό αλλά και συνάμα αληθινό, ότι λίγοι μέχρι τώρα μίλησαν για το έγκλημα αυτό. Περισσότερες διαμαρτυρίες θα προκαλούσε στον γηπεδικό όχλο αν οι εργασίες στο γήπεδο της ΑΕΚ σταματούσαν και η “ομαδάρα” δεν είχε δικό της γήπεδο για να παίξει τη νέα σεζόν. Θα περάσει λοιπόν και αυτό το έγκλημα απαρατήρητο όπως έγινε και με εκατοντάδες άλλα.

Έχουμε κάθε λόγο να τα λέμε αυτά. Και αυτό γιατί θυμόμαστε, για παράδειγμα, τι έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων το 2004, τότε που σακατεύτηκαν εκατοντάδες μετανάστες εργάτες στα κατασκευαστικά έργα. Ήταν και αυτοί τότε αναλώσιμοι, τους πέταξαν στο δρόμο όπως εκατοντάδες άλλα αναλώσιμα υλικά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: