τελευταία νέα σε τίτλους

«Αφηγήσεις #16» Ένα περιστατικό με ένα μετανάστη εργάτη στη Κέρκυρα

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,457 other followers

φωτογραφία αρχείου της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Ενάντια στη Λήθη

Γράφει ο Κ.Α

Θα περιγράψω ένα περιστατικό που συνέβη καθώς επέστρεφα σπίτι μου.

Ο Μπαρουχ ενώ περπατούσε με μια πίτα στο χέρι, πηγαίνοντας προς την πόλη για να αλλάξει κάτι αγγλικές λίρες δέχτηκε “έλεγχο” από μια ομάδα Διας. Εγώ σταμάτησα προσποιούμενος ότι τον γνωρίζω και του μίλησα αναφέροντας δυο άλλους μετανάστες που γνωρίζω για να αισθανθεί κάποια ασφάλεια μαζί μου. Όταν ρώτησα τι έκανε το παιδί και το σταματήσατε μου απάντησαν ότι κάνουν έναν απλό έλεγχο. Εγώ τους επισήμανα ότι μόνο Πακιστανούς σταματάνε και ότι πότε δεν ελέγχουν έμενα. Μου απάντησαν ότι κάνουν τη δουλειά τους και να πάω να κάνω κι εγώ τη δική μου. Συνέχισα, ότι δουλειά τους δεν είναι να τρομοκρατούν τους μετανάστες εργάτες και τους ρώτησα αν οι ίδιοι τους θέλουν στην Ελλάδα. Η αμήχανη απάντηση τους “εσύ τους διώχνεις” καθώς είχαν προλάβει να ολοκληρώσουν τον “έλεγχο” και να σκαρφαλώσουν στο δίτροχο, διαψεύδεται από το “ευχαριστώ” του Μπαρουχ που συνόδεψε την αποχώρηση τους.


Συστηθήκαμε, με ρώτησε που μπορεί να αλλάξει χρήματα και τον χαιρέτησα λέγοντας του να κυκλοφορεί στη γειτονιά μας και να μη φοβάται.


Ο σκοπός της περιγραφής είναι να δείξει ότι οι αστυνομικοί ούτε αναμένουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ενέργεια συμπαράστασης σε ένα μετανάστη.

Δοκιμάστε το!

υ.γ.

Δεν έχει σημασία αν τελικά ο “έλεγχος” ολοκληρώθηκε ή όχι. Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζουν ότι ο Μπαρούχ είναι νόμιμος όπως και τόσοι άλλοι μετανάστες εργάτες της γειτονιάς.

Σημασία έχει ότι ο Μπαρουχ έφυγε από το μπλόκο χαμογελώντας ενώ αν αδιαφορούσα και προσπέρναγα, θα ένιωθε ακόμα μεγαλυτερη μοναξιά και παράπονο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: