τελευταία νέα σε τίτλους

Δράση στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Κέρκυρα.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,897 other followers

Εχθές 27/1/2019 στο Μνημείο Ολοκαυτώματος της Κέρκυρας ενώσαμε κι εμείς τις φωνές μας με όσους θυμούνται για να αποδόσουμε τιμή στα Θύματα της Shoah. ‘Έκλεισε έτσι ένας χρόνος δημόσιας παρουσίας και δράσεων της ομάδας μας “Αgainst Antisemitism in Corfu”. Δράσεις που περιλαμβάνουν αναγραφή συνθημάτων (για ένα από τα οποία υπήρξε και σύλληψη δύο μελών), μοίρασμα κειμένων, επίσκεψη στο Δήμαρχο με θέμα την Πορεία Μνήμης, παρουσία στην κηδεία της τελευταίας Κερκυραίας, μάρτυρα του Ολοκαυτώματος και αφισοκόλληση κειμένου του Shades Magazine με κύριο θέμα τον αντισημιτισμό.

Η χθεσινή εκδήλωση που γίνεται για δεύτερη χρονιά είναι για εμάς εκ των ων ουκ άνευ της δημόσιας ιστορικής μνήμης των Κερκυραίων. Δυστυχώς οι προσπάθειες που έχουν γίνει από τη μεριά μας για την κινητοποίηση περισσότερο του Δήμου και λιγότερο της Εβραϊκής Κοινότητας δεν έχουν καρποφορήσει. Θεωρούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να έχουν θεσμικό χαρακτήρα, ευρεία απεύθυνση και να συνεπικουρούνται από κινηματικές δράσεις.

Ωστόσο, αναγκαζόμαστε εδώ, να κάνουμε μια κριτική στην εκκωφαντική σιωπή, κυρίως του αριστερού χώρου. Οι συναναστροφές μας έχουν δείξει ότι τροχοπέδη στην ανάδειξη της μνήμης του Ολοκαυτώματος από την αριστερά είναι η θέση της σχετικά με την αραβοϊσραηλινή σύγκρουση. Ο προφανής αντισημιτισμός που αναδύεται από αυτή την πολιτική αποτελεί βασικό θεωρητικό αντικείμενο της ομάδας μας. Η καταπολέμηση του σύγχρονου αντισημιτισμού δεν εξαντλείται μόνο με την αποδόμηση των φληναφημάτων για την παγκόσμια κυριαρχία του Σορος αλλά συναντά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα όταν αυτός παίρνει τη μορφή αντίστασης σε ΗΠΑ – Ισραήλ με γλώσσα ιμπεριαλισμού.

Ο κόσμος ήταν λίγος χτες το βράδυ. Όμως εμείς δε σκεφτόμασταν τίποτε άλλο από την Εβραϊκή Συνοικία που απλωνόταν δίπλα μας. Όχι τα ντουβάρια αλλά τους συμπολίτες μας που χάθηκαν από το αιώνιο μίσος. Ένα μίσος που αλλάζει όψεις αλλά είναι πάντα εδώ.

Against Antisemitism in Corfu

1 Trackback / Pingback

  1. Ανταπόκριση από τις δράσεις για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς (pics)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: