τελευταία νέα σε τίτλους

Ανταπόκριση από τις δράσεις για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς (pics)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,693 other followers

Μια πρώτη απόπειρα συντονισμένων δράσεων με αφορμή τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό, πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις τις προηγούμενες εβδομάδες. Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία συντρόφων/σσων από το Shades, αντιφασίστες/τριες, κομμουνιστές/τριες. Παρακάτω παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη ανταπόκριση με φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις αυτές.

Δράσεις πραγματοποιήθηκαν και σε στέκια της Αθήνας και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν εξασφαλίσαμε φωτογραφίες για το λεύκωμα. Συνολικά έγιναν 9 δράσεις σε 7 διαφορετικές πόλεις. Διαβάστε και το κείμενο που κυκλοφόρησε εδώ

Κέρκυρα:

19.1.2019: Σύντροφοι/σσες της ομάδας against antisemitism in Corfu πραγματοποίησαν αφισοκόλληση σε στέκια και κεντρικά σημεία της πόλης.

Βερολίνο:

24/1/2019: Αφίσες στα ελληνικά και γερμανικά κολλήθηκαν και σε στέκια του Neükolln στο Βερολίνο

Βέροια: 

24/1/2019: Η αφίσα ταξίδεψε και στους δρόμους της πόλης της Βέροιας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύντροφοι/σσες από τη Βέροια, έχουν πάρει τη πρωτοβουλία για την τοποθέτηση μεταλλικών λίθων μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της πόλης. Για το σκοπό αυτό οργανώνουν και σχετική εκδήλωση στις 6 Φλεβάρη στο χώρο Φουαγιέ της στέγης γραμμάτων και τεχνών, στις 8μμ. Για το θέμα θα γράψουμε σχετικά τις επόμενες μέρες.

Κέρκυρα:

27/01/2019: Δράση στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Κέρκυρα. Διαβάστε σχετική ανακοίνωση εδώ

Μυτιλήνη:

28/01/2019: Αφισοκολληση στην Μυτιλήνη, και συγκεκριμένα στον λόφο Πανεπιστημίου και στην κατάληψη του Μπινειου.

Βερολίνο:

29/01/2019: Εκδήλωση/προβολή του shades στο Βερολίνο με θέμα το Γκέτο της Βαρσοβίας. Η συμμετοχή άγγιξε τα 40 άτομα και μάλιστα οι περισσότεροι/ες από τους συμμετέχοντες έδωσαν το μειλ τους για την νέα ομάδα μελέτης του shades για τον αντισημιτισμό που θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των δράσεων μας για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς από τον Κόκκινο Στρατό όπου διαβάστηκε και σχετικό κείμενο.

Σκάλα Λακωνίας:

30/01/2019: Αφισοκόλληση της ομάδας κομμουνιστών/τριων “Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη” σε κεντρικούς δρόμους της πολής. Τις επόμενες μέρες θα μοιραστεί και σχετικό κείμενο των κομμουνιστών/τριων με μνήμη και δύο συναντήσεις 23 και 24 Φλεβάρη με θέμα τον αντισημιτισμό και τα 100 χρόνια της Κομμουνιστικής Επανάστασης στη Γερμανία αντίστοιχα.

1 Trackback / Pingback

  1. «Ο Βασικός εχθρός είναι εδώ και βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα» (μικρή ανταπόκριση από δράσεις)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: