τελευταία άρθρα σε τίτλους

Κύμα αντισημιτικών επιθέσεων στη Γαλλία

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,525 other followers
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στο Παρίσι και σε πολλές πόλεις σε όλη τη Γαλλία για να πουν «όχι» στον αντισημιτισμό, μετά τα αλλεπάλληλα επεισόδια που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα εναντίον Εβραίων στη χώρα, με πιο πρόσφατη τη βεβήλωση 80 τάφων σε ένα εβραϊκό κοιμητήριο στην Αλσατία.

Το 2018 αναφέρθηκαν στη Γαλλία 541 αντισημιτικές ενέργειες, αριθμός αυξημένος κατά 74% μέσα σε έναν χρόνο.

Λίγες μέρες νωρίτερα (16-2-2019), είχε πραγματοποιηθεί επίθεση με αντισημιτικά σχόλια κατά γνωστού Γάλλου ακαδημαϊκού και φιλοσόφου, σε διαδήλωση των «κίτρινων γιλέκων». Όπως καταγράφηκε σε βίντεο, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, στο περιθώριο της διαμαρτυρίας στο Παρίσι, ομάδα διαδηλωτών στοχοποίησε τον ακαδημαϊκό Alain Finkielkraut. Αρκετοί διαδηλωτές φώναζαν εναντίον του συνθήματα όπως «βρωμερέ σιωνιστή», «εμείς είμαστε ο λαός» και «η Γαλλία είναι δική μας».
«Ένιωσα το απόλυτο μίσος και δυστυχώς αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά», δήλωσε ο Finkielkraut στην εφημερίδα «Journal du Dimanche». «Θα είχα φοβηθεί αν δεν ήταν εκεί η αστυνομία, ευτυχώς ήταν εκεί», είπε ακόμη και πρόσθεσε ότι δεν ήταν όλοι οι διαδηλωτές εχθρικοί προς το πρόσωπό του, ενώ κάποιος μάλιστα του πρότεινε να φορέσει κίτρινο γιλέκο και να πάρει μέρος στη διαδήλωση.

Ο Finkielkraut έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του προς το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» απ’ την αρχή των κινητοποιήσεων, που μετρούν πια τρεις μήνες, αλλά σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Le Figaro», άσκησε κριτική στα ηγετικά μέλη του κινήματος κατηγορώντας τους για αλαζονεία.

Το περιστατικό προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και μηνυμάτων υποστήριξης προς τον φιλόσοφο, αλλά και αυξάνει τις ανησυχίες για την αύξηση εγκλημάτων μίσους κατά Εβραίων.

πηγή πληροφοριών: ΕΦ.ΣΥΝ

Διαβάστε επίσης: Μετάφραση του shades από τα γαλλικά για τον αντισημιτισμό των Κίτρινων Γιλέκων

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: