τελευταία νέα σε τίτλους

«Χρονικά Αντισημιτισμού #44» Βεβηλώθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,693 other followers

Το Μνημείο Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα – ένα δάκρυ που σχηματίζεται από σιδηροδρομικές γραμμές, παραπέμποντας στα εκατομμύρια των Εβραίων που οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης – βρέθηκε βεβηλωμένο σήμερα το πρωί από την αστυνομία.

Σε μια πλευρά της μαρμάρινης στήλης που στέκει δίπλα από το «Δάκρυ» γράφτηκε η λέξη «ΓΚΟΪΜ». Η λέξη λέγεται ότι είναι Εβραϊκή , υπάρχει και στο Εβραϊκό κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης και σημαίνει «Έθνη». Υπάρχουν όμως και αρκετοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η λέξη, σημαίνει «Κτήνη».

Ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων κ. Ιάκωβος Βενουζίου, ενημερώθηκε στις 8.30 π.μ από τον Αστυνομικό Διευθυντή για το γεγονός και έσπευσε στο χώρο του Μνημείου.

Ο κ. Ιάκωβος Βενουζίου μιλώντας στο trikalanews,gr δήλωσε « Ότι η πράξη αυτή είναι μια πράξη προσβολής, η οποία δημιουργεί απέχθεια και αποτελεί απογοήτευση μετά από 75 χρόνια, να υπάρχουν νοσταλγοί του μαύρου παρελθόντος. Πρέπει να συνεχίσουμε να διδάσκουμε τους νέους, να μάθουν την Ιστορία και όλα όσα τραγικά συνέβησαν».

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν λίγους μήνες, πολύ καθυστερημένα για την πόλη των Τρικάλων, στήθηκε το Μνημείο Ολοκαυτώματος στην περιοχή που ξεκινούσε η Εβραϊκή Συνοικία στα Τρίκαλα, όταν το 1944, 139 Τρικαλινοί Εβραίοι, οδηγήθηκαν στα στρατόπεδο του Άουσβιτς.

πηγή: trikalanews.gr

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: