τελευταία άρθρα σε τίτλους

Μιλάνο: 250.000 άνθρωποι ενάντια στον φασισμό

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,527 other followers
Manifestantes alzan las manos con la forma del corazón al concentrarse frente al Duomo, la catedral gótica de Milán, durante una marcha contra el racismo en Milán, Italia, sábado 2 de marzo de 2019. (AP Foto/Luca Bruno)

Σύμφωνα με την σελίδα 3 point magazine: Το περασμένο Σάββατο, πάνω από 250.000 χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο του Μιλάνου εναντίον του ρατσισμού, των διακρίσεων και της ξενοφοβίας δίνοντας τη δική τους απάντηση στα διχαστικά, φασιστικά και εθνικιστικά μηνύματα της κυβέρνησης του Κόντε, του Σαλβίνι και του Ντι Μάιο.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προβλέψεις των διοργανωτών, με την πλατεία του Ντουόμο να έχει γεμίσει κόσμο, ενώ ακόμη χιλιάδες άλλα άτομα περίμεναν να ξεκινήσουν την πορεία από τον γειτονική Πόρτα Βενέτσια.

Τη διαδήλωση διοργάνωσαν πάνω από 1.200 σύλλογοι και δημόσιοι φορείς συμμετείχαν με τα πανό τους, δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 700 δήμοι, ενώ 20 από αυτούς συμμετείχαν με τις σημαίες των δήμων τους, μεταξύ των οποίων το Ριάτσε του κυνηγημένου αντιρατσιστή δημάρχου Ντομένικο Λουκάνο. Από το Facebook 40.000 άτομα είχαν δηλώσει τη συμμετοχή και τη στήριξή τους στη διαδήλωση.

Σίγουρα η σύνθεση του κινήματος, όπως και κάθε κινήματος είναι και θα παραμείνει βαθιά αντιφατική. Κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας, αριστερά συνδικάτα και κάθε λογής ΜΚΟ συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Μιλάνο. Όπως γράφαμε και σε άλλη δημοσίευση για μια αντίστοιχη διαδήλωση που έγινε στο Βερολίνο τον περασμένο Οκτώβριο, δεν αρκεί η μαζικότητα για να τα βάλουμε με τον νεοφασισμό και τις κυβερνήσεις του στην Ευρώπη.Χρειάζεται να βρούμε τις προϋποθέσεις εκείνες για την ανασυγκρότηση ενός νέου ανταγωνιστικού κινήματος που έστω και μειοψηφικά θα παρεμβαίνει σε αυτά τα κινήματα. Όσοι όμως σήμερα προπαγανδίζουν ανοιχτά το σαμποτάρισμα τέτοιων εκδηλώσεων δεν εκδηλώνουν τίποτα περισσότερο από την δική τους αδυναμία να διατυπώσουν ένα νέο λόγο.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: