τελευταία νέα σε τίτλους

Να τι σημαίνει η λέξη πογκρόμ στην Ελλάδα και στη πλατεία Εξαρχείων

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,897 other followers

Γράφει η Σ.Κ

Πριν λίγες μέρες στην Αθήνα και στα “ανατρεπτικά” Εξάρχεια συντελέστηκε ένα πογκρόμ που θα το ζήλευε κι ο Δένδιας και η Ν.Δ. Μέσα σε λίγες ώρες όποιος μετανάστης ή πρόσφυγας είχε τη κακή τύχη να περνάει ή να βρίσκεται στην περιοχή συλλαμβάνονταν σαν μέλος μιας τεράστιας εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά, έκανε κλοπές και διαρρήξεις. Η λεία του πογκρόμ της ελληνικής αστυνομίας έφερε 200 συλληφθέντες. Απ’ αυτούς κρατήσανε τους 163, τους φάνηκε καλός ο αριθμός για “εγκληματική οργάνωση”. Η οποία “εγκληματική οργάνωση” 163 άτομα βρισκόταν εκείνη την ώρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων sic!!!!! και περίμεναν να τους πιάσουν!!!!! Όλοι μετανάστες και πρόσφυγες…. βλέπεις για τα τσακάλια της αστυνομίας και του συριζα και μόνο που είσαι μετανάστης ή πρόσφυγας είσαι τεραστίων διαστάσεων εγκληματίας.

Όλο αυτό όπως παρουσιάστηκε δεν έχει καμιά λογική, καμία βάση για έναν σκεπτόμενο και λογικό άνθρωπο. Τουλάχιστον για έναν απ’ τους συλληφθέντες που γνωρίζω αρκετά καλά ένας από τα αστυνομικά τσακάλια “ομολόγησε” πως μοιάζει με κάποιον που είχε δει να κάνει ύποπτες συναλλαγές. Μοιάζει… που είχε δει… Αυτή η μαρτυρία είχε τέτοια ισχύ να καταστρέψει την ζωή ενός παιδιού, πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που πέρασε τα πάνδεινα προκειμένου να έρθει εδώ και να ξεφύγει απ’ την κόλαση.

Αυτό το παιδί για 3 χρόνια δούλευε όπου μπορούσε και ζούσε σε κατάληψη προσφύγων και μεταναστών, βοηθώντας καθημερινά για την ομαλή λειτουργία της κατάληψης.

Και φυσικά ακολούθησε η διαπόμπευση με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των συλληφθέντων, δημόσια, όπως ακριβώς είχαν κάνει, πριν κάποια χρόνια με τις οροθετικές που παρουσιάζανε σαν τις μεγαλύτερες εγκληματίες.

Αυτού του είδους τα πογκρόμ και οι συλλήψεις στον σωρό πρέπει όχι απλά να καταγγελθούν αλλά να φανεί το μέγεθος της εγκληματικής πολιτικής που από χρόνια ακολουθείται στην Ελλάδα.

Κι άλλη φορά είχαν γίνει τέτοιες σκούπες από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τότε υπήρχαν κάποιες φωνές και συλλογικότητες να το καταγγείλουν και να παράσχουν κάποια βοήθεια στους συλληφθέντες. Σήμερα έχουν ισοπεδωθεί, φοβάμαι, τόσο όλα που δυστυχώς δεν μίλησε κανείς. Κι αυτό θα φέρει κι άλλες τέτοιες επιχειρήσεις κι άλλα τέτοια πογκρόμ.  Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι αναλώσιμοι στα χέρια οποιασδήποτε κυβέρνησης κι εξουσίας.  Και η εικόνα του “κακού” για την “αγνή” ελληνική κοινωνία

2 Comments on Να τι σημαίνει η λέξη πογκρόμ στην Ελλάδα και στη πλατεία Εξαρχείων

  1. Συγνώμη…αλλά η λέξη πογκρόμ στην Ελλάδα δε συμαίνει αυτό…

    Liked by 1 person

    • Σύμφωνα με την αρθρογράφο, φαντάζομαι θέλει να πει ότι υπάρχουν και τα πογκρόμ του ίδιου του κράτους, εκτός από τους φασιστικούς όχλους και μάλιστα στην εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Όντως όμως ο όρος πογκρόμ, θα μπορούσε κάποιος/α να πει ότι θα πρέπει να έχει συγκεκριμένη χρήση.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: