τελευταία άρθρα σε τίτλους

Kαταλήψεις για Zωή και για Παιδεία Όχι για Κατσίφα και Μακεδονία*

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,670 other followers

Τα τελευταία χρόνια το Υπουργείο Παιδείας έχει τροποποιήσει τη νομοθεσία για την σχολική παραβατικότητα πιθανώς ορμώμενο από το έργο του …Λούθηρου. Αλλίως πως εξηγείται η ηπιότερη αντιμετώπιση των μαθητών όταν προσβάλλουν μεμονωμένα “κομμάτια” της σχολικής ζωής και η αυστηρότερη όταν προσβάλλουν “την ίδια την κεφαλή”;

Οι μαθητές των λυκείων της Κέρκυρας φαίνεται ότι δεν πείθονται να μετέχουν σε αυτή την αυθεντιοκεντρική εκπαίδευση και αντιστέκονται με καταλήψεις. Δε θίγουν απλώς το ένα ή το άλλο σημείο του σχολείου, αλλά το σχολείο καθεαυτό.

Τα Λύκεια της Κέρκυρας συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου για το “Νέο Λύκειο”. Το 4ο ΓΕΛ με μια ολόκληρη εβδομάδα κατάληψης έδωσε το παρόν και αυτή την εβδομάδα ακολούθησαν και τα υπόλοιπα ΓΕΛ της πόλης (1ο, 2ο, 3ο, 5ο), το 1ο ΕΠΑΛ, το ΓΕΛ Καστελλάνων, και το Γυμνάσιο λ.τ. Αργυράδων. Να θυμήσουμε οτι το 4ο ΓΕΛ ήταν αυτό που αντιστάθηκε στις εθνικιστικές κινητοποιήσεις με σχετική ανακοίνωση.

Σήμερα 4/4/2019 είναι προγραμματισμένη κινητοποίηση με διευκολυντική στάση εργασίας από την ΕΛΜΕ για τα λίγα σχολεία που λειτουργούν κυρίως εκτός πόλης και σύμφωνα με τους μαθητές αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 άτομα! Εμείς τους ευχόμαστε να είναι 1000.

* σύνθημα του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας κατά την πρόσφατη κατάληψη

Κ.Α.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: