τελευταία νέα σε τίτλους

ως τότε, μόνο θλίψη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Σε τρομοκρατία και προσαγωγές εναντίον της κοινότητας Ρομά στην Κέρκυρα έχει επιδοθεί η ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την αφαίρεση μιας προτομής πολιτικού προσώπου που υπηρέτησε πρόσφατα την ελληνική αντίδραση.

Φαίνεται ότι ο αστικός ρατσιστικός μύθος που θέλει τις κοινότητες Ρομά να συνδέονται με την απώλεια κάθε μεταλλικού αντικείμενου αποτελεί “δεδομένο” για την έρευνα της αστυνομίας.

Ολόκληρη οικογένεια Ρομά προσάχθηκε, από σημείο της πόλης που σύχναζε, με το πρόσχημα της μικροκλοπής ενώ οι περισσότεροι Ρομά σήμερα δεν εργάστηκαν από το φόβο της σύλληψης.

Να ενεργήσει με ενδείξεις η ΕΛ.ΑΣ! Οι ρατσιστικές “σκούπες” δεν είναι ανεκτές. Το αίτημα ίσης μεταχείρισης των Ρομά υπερβαίνει κατά πολύ την αγωνία του δημάρχου για την αποκατάσταση της (συζητήσιμης) πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού.

Το “ως τότε, μόνο θλίψη” για μια προτομή ακούγεται ως κακόγουστο αστείο όταν η “εξιχνίαση” περνάει μέσα από πογκρόμ. Κι αν νομίζετε ότι υπερβάλλουμε δεν έχετε παρά να δείτε στη γειτονική Ρώμη όπου οι κοινότητες Ρομά είναι  ανεπιθύμητες σε κάθε γειτονιά.

Το “ως τότε, μόνο θλίψη” το οικειοποιούμαστε εμείς και το επανοηματοδοτούμε με αντιρατσιστικό πρόταγμα. Θλίψη, όχι μέχρι να βρεθεί η προτομή αλλά μέχρι να πάψουν οι Ρομά να αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο.

                                                                          Against Antisemitism in Corfu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: