τελευταία νέα σε τίτλους

Απεργία πείνας πολιτικών κρατουμένων στις Ιταλικές φυλακές (ενημέρωση)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,897 other followers

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε μια ενημέρωση από την κατάσταση που έχει επικρατεί στις Ιταλικές φυλακές την εποχή της διακυβέρνησης της άκρας δεξιάς στη χώρα.

Συγκεκριμένα δημοσιεύουμε δύο επιστολές, το κείμενο έναρξης απεργίας πείνας δύο γυναικών, της Σύλβιας και της Άννα στις φυλακές Άκουιλα της Ιταλίας, καθώς και ένα δεύτερο κείμενο των απεργών που εξηγεί λίγο περισσότερο τι γίνεται αυτήν την στιγμή.

Βρισκόμαστε εδώ και περίπου δύο μήνες κλεισμένες στην πτέρυγα AS2 γυναικών της Aquila, οι συνθήκες κράτησης είναι πλέον γνωστές, εδώ και έξω από τα τείχη, οι οποίες είναι αντίστοιχες με αυτές των συνθηκών 41bis [1]. Είμαστε πεπεισμένες ότι δε μπορούμε και δεν θέλουμε να ζητήσουμε καμία βελτίωση των συνθηκών, κι αυτό όχι μόνο για τους αντικειμενικούς και δομικούς λόγους που σχετίζονται με την κίτρινη πτέρυγα όπου βρισκόμαστε (πρώην 41bis). Ολόκληρη η φυλακή προορίζεται αποκλειστικά για το καθεστώς 41bis, οπότε το να ζητήσουμε απλά λίγο καλύτερες συνθήκες για την πτέρυγά μας δεν μας φαίνεται καλή ιδέα, δεδομένου ότι λίγα μέτρα από εδώ υπάρχουν ακόμα χειρότερες συνθήκες και πολλά άτομα βασανίζονται εδώ και χρόνια μαζεύοντας πειθαρχικά παραπτώματα και ποινές. Σε αυτό προστίθεται και η αδέξια προσπάθεια του DAP (Σωφρονιστική Υπηρεσία) να τραβήξει στα άκρα την κατάσταση με την δημιουργία μιας μικτής αναρχο-ισλαμιστικής πτέρυγας στην οποία απαγορεύονται οι συναντήσεις μεταξύ των κρατουμένων της ίδιας πτέρυγα, μια διαρκής απομόνωση. Υπάρχουν συνθήκες φυλακής, κοινής ή ειδικού καθεστώτος, ακόμα χειρότερες από αυτές εδώ στην Άκουιλα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε σε αυτό που μας επιβάλλουν εδώ.

Από τώρα και στο εξής εμείς δε ξανατρώμε από αυτό το ψωμί. Σήμερα, στις 29 Μαίου ξεκινάμε απεργία πείνας ζητώντας τη μεταγωγή μας από αυτή τη φυλακή και το κλείσιμο αυτής της τραγικής πτέρυγας.

Silvia και Anna

  • Ενημέρωση από 5 Ιουνίου 2019

Πριν από μερικές μέρες, στο Δικαστικό Μέγαρο του Τορίνο (29 Μαίου), εκτυλίχτηκε η πρώτη ακρόαση για την κατάληψη ενός κτιρίου στην οδό c.so Giulio 45. Μέσα από την οθόνη ήταν παρούσα η SILVIA, σε video-conference, η οποία διάβασε το κείμενο της έναρξης AΠΕΡΓΙA ΠΕΙΝAΣ για αυτήν και την ANNA, που βρίσκονται κρατούμενες στη φυλακή της Acquila (Άκουιλα). Αυτός ο αγώνας έχει σα σκοπό την αντίδραση στις συνθήκες κράτησης τις οποίες αντιμετωπίζουν που είναι πρακτικά σαν αυτές του 41 bis (ειδικές συνθήκες απομόνωσης) και το κλείσιμο της πτέρυγας όπου κρατούνται. Εχουν ανάγκη από ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ. Ταυτόχρονα, έξω από το κτίριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης. Την ίδια στιγμή, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας σε αλληλεγγύη με τις συντρόφισσες Silvia και Anna, σύντροφοι σε διαφορες φυλακές της Ιταλίας (Φερράρα, Φλωρεντία, Aλεσσάντρια) Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε στην αίθουσα:

“Βρισκόμαστε εδώ και σχεδόν δύο μήνες κλεισμένες στην πτέρυγα AS2 γυναικών της Aquila, και πλέον έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες κράτησης, εδώ και έξω από τα τείχη, οι οποίες είναι αντίστοιχες με αυτές των συνθηκών 41bis. Είμαστε πεπεισμένες ότι δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ζητήσουμε καμμία βελτίωση των συνθηκών, όχι μόνο για αντικειμενικούς και δομικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την κίτρινη πτέρυγα όπου βρισκόαστε (πρωην 41bis). Ολόκληρη η φυλακή προορίζεται αποκλειστικά για το καθεστώς 41 bis, οπότε το να ζητήσουμε απλά λίγο καλύτερες συνθήκες για την πτέρυγά μας δεν μας φαίνεται καλή ιδέα, δεδομένου ότι λίγα μέτρα από εδώ υπάρχουν ακόμα χειρότερες συνθήκες και πολλά άτομα που βασανίζονται εδώ και χρόνια μαζεύοντας πειθαρχικά παραπτώματα και ποινές. Σε αυτό προστίθεται και η άχαρη προσπάθεια του DAP (Σωφρονιστική Υπηρεσία) του να τραβήξει στα άκρα δημιουργώντας μια πτέρυγα μικτή αναρχο-ισλαμιστική που έχει σαν αποτέλεσμα μια περαιτέρω απαγόρευση συνάντησης στην ίδια πτέρυγα, μια συνεχής απομόνωση.

Υπάρχουν συνθήκες φυλάκισης κανονικής ή ειδικής, ακόμα χειρότερες από αυτές εδώ στην Ακουιλα. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα αντιδράσουμε σε αυτό που μας επιβάλλουν εδώ. Από εδώ και πέρα δε θα φάμε από αυτό το ψωμί.

Σήμερα, στις 29 Μαίου ξεκινάμε απεργία πείνας ζητώντας τη μεταγωγή μας από αυτή τη φυλακή και το κλείσιμο αυτής της τραγικής πτέρυγας.”

Silvia και Anna

Για τον σχετικό νόμο διαβάστε εδώ https://en.wikipedia.org/wiki/Article_41-bis_prison_regime

1 Trackback / Pingback

  1. Για το άρθρο 41-bis. Εξοντωτικό νόμο των Ιταλικών φυλακών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: