τελευταία νέα σε τίτλους

Δολοφονία με πολλαπλές μαχαιριές ενός ισραηλινού στρατιώτη και φοιτητή στην Δυτική Όχθη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,956 other followers

Γράφει ο ΕΜ

Όπως πληροφορηθήκαμε από διαδικτυακά δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων και από την διαδικτυακή έκδοση του Guardian, χθες 8 Αυγούστου 2019, σε εβραϊκό οικισμό βόρεια της Χεβρώνα, βρέθηκε το πτώμα ενός 19χρονου ισραηλινού κληρωτού στρατιώτη και σπουδαστή, με το όνομα Dvir Sorek. Ο θάνατός του προήλθε από πολλαπλό μαχαίρωμα, συνήθη και προσφιλή πρακτική τα τελευταία χρόνια των αντισημιτικών και αντισιωνιστικών στοιχείων και οργανώσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και στον ευρωπαϊκό χώρο. Οι εκπρόσωποι του Κράτους του Ισραήλ χαρακτηρίζουν την επίθεση ως τρομοκρατική.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο σκληρό τρόπο την κριτική μας σε όλα τα πολιτικά και θεωρητικά ρεύματα του δυτικού κόσμου τα οποία σπεκουλάρουν τόσο πάνω στην καταπίεση που δέχεται ο αραβικός πληθυσμός της Μέσης Ανατολής πρώτα από όλα από τις ίδιες τις ηγεσίες του, όσο και στην ανακίνηση των αντισημιτικών στερεοτύπων, ώστε να αμφισβητηθεί η ίδια η ύπαρξη του Κράτους του Ισραήλ και το αυτονόητο δικαίωμά του στην άμυνα.

Από την σκοπιά μας, αφού ευχηθούμε η μνήμη του Dvir να μην ξεχασθεί, προσθέτουμε ότι σε κάθε περίπτωση η εν λόγω εξέλιξη πρέπει να θέσει κάθε αντιφασίστα και αντιφασίστρια σε επαγρύπνηση.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: