τελευταία άρθρα σε τίτλους

Για το σωματείο Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος»

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,527 other followers

Η απόφαση των δικαστικών αρχών να κάνει δεκτή ανακοπή κατά της αναγνώρισης του σωματείου Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων Κύριλλος και Μεθόδιος» είναι η συνέχεια μιας μεθοδευμένης στρατηγικής κίνησης του ελληνικού εθνικισμού/φασισμού και του κράτους ενάντια στη Μακεδονική μειονότητα στη χώρα. Είναι η συνέχεια των προσπαθειών του ελληνικού εθνικισμού να καταστείλει όποιον θεωρεί “αντεθνικό στοιχείο”, κατά πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα σύλλογο που σχετίζεται με την διατήρηση της ντόπιας Μακεδονικής γλώσσας. Σύμφωνα με την απόφαση: «…Κατά τα διδάγματα κοινής πείρας, ντόπιος Σερραίος ομιλών την ντόπια γλώσσα είναι αποκλειστικά ο Ελληνας Μακεδόνας που γεννήθηκε και κατοικεί στην περιοχή των Σερρών, η οποία ανήκει στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Ελλάδας που ονομάζεται Μακεδονία και ομιλεί την ελληνική γλώσσα».

Η απόφαση του δικαστηρίου στην πραγματικότητα έχει να κάνει με τις επιλογές της κάθε φορά κυβέρνησης και της ίδιας της ελληνικής εθνικής ιδεολογίας, οι οποίες δεν ανέχονται στο ελάχιστο ότι αμφισβητεί την κυρίαρχη εθνική αφήγηση και τα ελληνικά καπιταλιστικά συμφέροντα στα Βαλκάνια. Για την ιστορία, να υπενθυμίσουμε ότι η γεωγραφική περιοχής της Μακεδονίας στις αρχές του 20αι, ήταν μια περιοχή όπου ο πληθυσμός μιλούσε ένα μωσαϊκό από γλώσσες και διαλέκτους. Πολλές χιλιάδες στην περιοχή των Σερρών μιλούσαν την μακεδονική γλώσσα και αρκετοί/ες εξακολουθούν να την μιλάνε ακόμα και σήμερα. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι ήταν το ίδιο το ελληνικό κράτος, για τα δικά του συμφέροντα, που το 1925 είχε εκδώσει ακόμα και αλφαβητάριο της Μακεδονικής γλώσσας, για να το εξαφανίσει ασφαλώς λίγο αργότερα. Από την εποχή του Μεταξά και μετά την ήττα στον εμφύλιο, όσοι και όσες μιλούσαν την μακεδονική γλώσσα αντιμετώπισαν απειλές, ξύλο, τη κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς; να μην ξεχνάμε ότι μεγάλο κομμάτι του Μακεδονικού πληθυσμού στελέχωσαν και στήριξαν το ΔΣΕ και υπήρξαν μαχητές/τριες του κομμουνιστικού κινήματος. Τα παιδιά και τα εγγόνια των νικητών του εμφυλίου που σήμερα βρίσκονται σε κυβερνητικά πόστα το ξέρουν αυτό καλά. Αυτοί είναι που σήμερα βάζουν και λουκέτο στο σωματείο.

Ο ελληνικός καπιταλισμός έχει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στα Βαλκάνια και σε πολλές περιπτώσεις κάνει ότι του γουστάρει. Όσοι/ες χαιρέτησαν την συμφωνία των Πρεσπών ας αναλογιστούν ότι η γειτονική χώρα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν άλλαξε μόνο το όνομα της, αλλά ακόμα και δρόμων στις πόλεις κλπ..  Το ελληνικό κεφάλαιο έχει διεισδύσει για τα καλά στη γειτονική χώρα όπου το εργατικό δυναμικό κλπ παραμένει ιδιαίτερα φτηνό. Ξαναλέμε για μια ακόμα φορά ότι ο δικός μας εχθρός δεν είναι η Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα και οι αγώνες της για αναγνώριση από ένα κράτος που δεν σέβεται ούτε το δικαίωμα της να έχει ένα σύλλογο για την διατήρηση παραδόσεων και γλώσσας, αλλά το ελληνικό κεφάλαιο και ο κρατικός του μηχανισμός.

Με τους Μακεδόνες είμαστε μαζί σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση τους. Να συντρίψουμε τον ελληνικό εθνικισμό, το κεφάλαιο και το κράτος του.  Να αναγνωριστεί η Μακεδονική μειονότητα στη χώρα. Να επιτραπεί στους πολιτικούς πρόσφυγες τις οικογένειες τους και τα εγγόνια τους να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Κομμουνιστές/τριες με μνήμη

About furdenkommunismus (703 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: