τελευταία νέα σε τίτλους

Προβολή ντοκιμαντέρ & συζήτηση “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,693 other followers

Η Κινηματογραφική Ομάδα των Πολιτιστικών Ομάδων της Φ.Ε.Π.Α. συνδιοργανώνει με τη σκηνοθέτιδα Angelique Kourounis την προβολή του ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση”. Η προβολή θα πλαισιωθεί από συζήτηση.

Η ελληνογαλλίδα δημοσιογράφος ξεκίνησε τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ το 2009, όταν σχεδόν κανείς δεν ασχολούνταν με την Χρυσή Αυγή, και την ολοκλήρωσε το 2016. Μπήκε στους κόλπους του κόμματος με στόχο να καταδείξει την επικινδυνότητα μιας οργάνωσης σαν την Χρυσή Αυγή. Πήρε συνεντεύξεις από τα μέλη, τους ακολούθησε σε εκδηλώσεις, μπήκε ακόμα και στα σπίτια τους πάντα με την πλήρη επίγνωση τους ότι μαγνητοσκοπούνται κι ότι το υλικό θα γίνει ταινία. Κατάφερε να σκιαγραφήσει την ιεραρχία και την ιδεολογία της οργάνωσης, την άρρηκτη σχέση με την αστυνομία και εν τέλει να καταδείξει τους λόγους για τους οποίους κανένας δεν πρέπει να εθελοτυφλεί και να θεωρεί ακίνδυνη μια τέτοια οργάνωση.

Σήμερα, μετά την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, η Χρυσή Αυγή βρίσκεται εκτός Βουλής. Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός όμως είναι ακόμα αισθητοί, σε μια χώρα που δέχεται τεράστια κύματα προσφύγων κι έχει έντονο το αίσθημα της υπεροχής απέναντι σε άλλους λαούς. Η ανάδειξη του έργου της Angelique Kourounis και των συνεργατών της είναι αναγκαία ώστε να καταδικαστεί μια για πάντα όχι μόνο η συγκεκριμένη οργάνωση αλλά και κάθε ακροδεξιό φασιστικο μόρφωμα που λειτουργεί με μοχλό την τυφλή βία απέναντι σε ανθρώπους που θεωρεί β’ κατηγορία για τα δικά του δεδομένα.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 21:00, στο χώρο των Πολιτιστικών Ομάδων στον 1ο όροφο της Α’ ΦΕΠΑ (Ούλωφ Πάλμε 2-4).

Είσοδος Ελεύθερη – Θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα έξοδα του νέου ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδος “Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: