τελευταία νέα σε τίτλους

Γαλλία: Νέα Βεβήλωση σε εβραϊκό νεκροταφείο στο Στρασβούργο

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,693 other followers

Tombs tagged with swastikas are pictured in a Jewish cemetery in Westhoffen, eastern France, Tuesday, Dec.3, 2019. Regional authorities say 107 tombs of the Jewish cemetery of Westhoffen have been vandalized. (AP Photo)

«Όποιος αναζητεί καταφύγιο δεν πρέπει να το βρει. Σε όσους εκφράζουν αυτό που ποθούν μανιωδώς όλοι, την ειρήνη, την πατρίδα, την ελευθερία, στους νομάδες και τους πλανόδιους θαυματοποιούς, δεν αναγνωρίσθηκε ποτέ το δικαίωμα να έχουν δική τους πατρίδα. Ό,τι φοβάται κανείς, του το προξενούν. Ακόμη και η γαλήνη της τελευταίας κατοικίας παραβιάζεται. Οι δηώσεις των νεκροταφείων δεν είναι παρεκτροπές του αντισημιτισμού, αλλά αυτός ο ίδιος. Οι εκδιωγμένοι αφυπνίζουν αναγκαστικά την επιθυμία για εκδιώξεις. Πάνω στο σημάδι που τους άφησε η βία, αναφλέγεται ακατάπαυστα η βία.»

Αντόρνο & Χορκχάιμερ Διαλεκτική του Διαφωτισμού

Νέα από μια νέα νεοναζιστική, αντισημιτική βεβήλωση μας έρχονται και πάλι από τη Γαλλία. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, βεβηλώθηκαν με σβάστικες και άλλα αντισημιτικά συνθήματα, 107 επιτύμβιες πλάκες στο εβραϊκό νεκροταφείο του Βεστοφέν. Η βεβήλωση έγινε όχι μακριά από το Στρασβούργο, στην Αλσατία, περιοχή της ανατολικής Γαλλίας όπου έχει ήδη καταγραφεί σειρά παρόμοιων συμβάντων τους τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ισραηλιτικού συμβουλίου του διαμερίσματος Μπα-Ραν, τον Μορίς Νταάν, το κοιμητήριο μετρά περίπου 700 τάφους.

Αυτοί οι οποίοι βεβηλώθηκαν με «αγκυλωτούς σταυρούς» που ζωγραφίστηκαν στις επιτύμβιες πλάκες με μαύρη βαφή, βρίσκονται στο παλιό τμήμα του νεκροταφείου. Πέραν των 107 μνημάτων που βεβηλώθηκαν στο Βεστοφέν, πολύ κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, αντισημιτικά γκραφίτι βρέθηκαν επίσης σε άλλο κοντινό εβραϊκό κοιμητήριο. Περίπου 80 μνήματα είχαν βεβηλωθεί με σβάστικες τον Φεβρουάριο σε άλλο εβραϊκό κοιμητήριο, βορειοδυτικά του Στρασβούργου.

Πηγή είδησης: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/kosmos/gallia-bebilosan-koimitirio-agkylotoys-stayroys

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: