τελευταία νέα σε τίτλους

Έφυγε από κοντά μας ο Θάνος Μικρούτσικος…

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,897 other followers

Με λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Θάνου Μικρούτσικου πριν λίγες ώρες.

Ο αγαπημένος μουσικός έδινε τον τελευταίο καιρό, τη μεγάλη μάχη του με τον καρκίνο, χωρίς ωστόσο να χάσει την αισιοδοξία και την αξιοπρέπειά του. Έφυγε σε ηλικία 72 ετών (είχε γεννηθεί στις 13 Απριλίου του 1947 στην Πάτρα).

Ήταν ένας σπουδαίος συνθέτης που φεύγοντας άφησε ένα ογκώδες μουσικό έργο πίσω του και τραγούδια που άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους, περνώντας από γενιά σε γενιά. Μεταξύ άλλων ηχογράφησε 70 δίσκους, συνεργάστηκε με μεγάλους ερμηνευτές και έδωσε χιλιάδες μοναδικές συναυλίες.

Η πολιτική του κηδεία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, στις 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Η σoρός θα εκτίθεται από τις 10:30 πμ στην αίθουσα τελετών για τον τελευταίο αποχαιρετισμό. Αντί για στεφάνια, η οικογένεια παρακαλεί να διατεθούν τα χρήματα για τα ασυνόδευτα προσφυγοπούλα της Μόριας. GR 07017 1355 0006 3551 3856 0788 -Τράπεζα Πειραιώς.

Το Εβραϊκό Μουσείο σε ανακοίνωση του επισημαίνει

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την αδόκητη απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου, ο οποίος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής και διαχρονικός γνώστης του έργου του ΕΜΕ.

Ο ουσιαστικός ρόλος που έπαιξε στη δεκαετία του 1990, που οδήγησε στην επανεγκατάσταση του ΕΜΕ στο κτήριο της οδού Νίκης 39,  το 1998, η οικονομική και ηθική υποστήριξη που εξασφάλισε σε εκείνο το καίριο για την 42χρονη ιστορία του ΕΜΕ χρονικό διάστημα, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια του Μουσείου στην ιδιοκτήτη στέγη του, και τέτοιο παραμένει μέχρι σήμερα.

Το ΕΜΕ τιμά τη μνήμη του και θεωρεί την πολύτιμη προσφορά του πηγή έμπνευσης και δύναμης για τη συνέχιση του ερευνητικού και πολιτιστικού του έργου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή συμπάθεια και συμμετοχή του Διοικητικού Συμβουλίου του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος στο πένθος της οικογένειάς του.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: