τελευταία νέα σε τίτλους

Τα επιθανάτια κακαρίσματα του ελλαδικού νεοφιλελευθερισμού, ή αλλιώς: Ώρα για Εργατική αντεπίθεση

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Κάποιες και κάποιοι από εμάς βρέθηκαν στις 6 Ιουλίου 2019 στο Λονδίνο, συμμετέχουσες και συμμετέχοντες στην μαζική διαδικασία εκείνης της ημέρας, στην προμετωπίδας της οποίας βρίσκονταν οι εργατικές διεκδικήσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). Η σχετική αναφορά στον φετινό λόγο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ (βλ. https://www.youtube.com/watch?v=w–I-Sf0P40) μας επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα της δημόσιας υγείας ως συνέπεια του προλεταριακού ανταγωνισμού έχει κεντρικοποιηθεί.

Πρόκειται για μία από τις επίκαιρες και σύγχρονες αόρατες και αθόρυβες νίκες τόσο της τάξης μας, όσο και της επιμονής μας σε μία πολιτική στρατηγική μάχης η οποία αρνείται να στοιχηθεί πίσω από εθνικές σημαίες.

Φυσικά, στην Ελλάδα, ουδείς από τα προπαγανδαστικά και διαχειριστικά “επιτελεία” των κυβερνητικοπολιτικών βιτρινών δεν πήρε μυρωδιά από τις εξελίξεις σε μία από τις βασικές έδρες της Αυτοκρατορίας (το Λονδίνο). Αυτή η ανημπόρια της ελληνικής διακυβέρνησης έχει να κάνει αφενός με τον επαρχιωτισμό των ιθυνόντων κύκλων και αφετέρου με την αυταπάτη τους ότι με την νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δήθεν κέρδισε ο νέο-φιλελευθερισμός.

Εν ολίγοις: αμετανόητα κολλημένοι σε μία

fancy αναπαράσταση του αντικομμουνιστικού παλινορθωτικού αντεπαναστατισμού των ‘80’s και 90’s.

Υπό το φως των παραπάνω, πρέπει να ξεκαθαρισθεί ότι δεν έχει έλθει ακόμα η ώρα για εξαγωγή ευρύτερων συμπερασμάτων από την τρέχουσα κρίση του ιού. Το καθήκον συνίσταται τόσο στην συλλογή και το φιλτράρισμα πληροφοριών, όσο και στην διασφάλιση της προλεταριακής τάξης κατά την διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Αλλά, παρακολουθούμε την ανάπτυξη εκ μέρους της κυβερνητικής προπαγάνδας και της αστικής πολιτικής μίας ρητορείας περί “ατομικής ευθύνης”. Μάλιστα σε αυτήν την στόχευση επιστρατεύουν και κάθε επιστημονικό τσιράκι της Κυριαρχίας. Είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι ουδεμία σχέση έχει αυτή η ρητορεία με το επιβεβλημένο κρατικό καθήκον προστασίας του πληθυσμού και των εργαζομένων. Στόχος τους είναι η περαιτέρω διάλυση του ΕΣΥ και η ιδιωτικοποίηση των προνοιακών λειτουργιών.

Συνεπώς το ζήτημα των όρων αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης μπαίνει στην πρώτη γραμμή της ημερήσιας διάταξης του αυτόνομου προλεταριακού ανταγωνισμού.

Πρόκειται για μία μάχη την οποία το επόμενο διάστημα θα δώσουμε, όπως εμείς γνωρίζουμε.

Τυφλοπόντικες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: