τελευταία νέα σε τίτλους

Ο λογαριασμός παραμένει ανοιχτός:

Για το πώς η μισανθρωπική υποκουλτούρα καλύπτεται πίσω από τις φωνές των κυβερνητικών προσταγών

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Η φωνή που προσταγές σας δίνει, είναι του εχθρού σας η φωνή’

Μπ. Μπρεχτ

Η ώρα μιας συνολικής πολεμικής εις βάρος της επίσημης κυβερνητικής διαχείρισης της επιδημίας γρίπης δεν έχει έλθει ακόμη. Κι αυτό γιατί αναμένουμε να αποκαλυφθεί το μέγεθος της απάτης και του φιάσκου. Αυτό, όμως, το οποίο εντοπίζουμε, είναι το πως μέσα από τα κανάλια της υποκουλτούρας, τα οποία πατάνε πάνω στους συμμορφωτικούς λόγους και ρητορικές της κυρίαρχης προπαγάνδας, αναπαράγονται γνωστά μισανθρωπικά ιδεολογήματα.

Ακούμε λοιπόν, ειδικά στους χώρους της Ε.Ε:

«Το ανθρώπινο είδος είναι ο φορέας μόλυνσης/ιός». «Ο πλανήτης πεθαίνει εξ αιτίας του ανθρώπου». «Υπερ-πληθυσμός». «Η Αμερική εξάπλωσε τον ιό, όχι η Κίνα το έκανε», «Μυστικά σχέδια», «Παγκόσμιες συνομωσίες»…

Για ακόμα μια φορά ο «ευρωπαϊκός» (και όχι μόνο) απόπατος, ο βούρκος στον οποίο λιμνάζει το κάθε ρατσιστικό στοιχείο, προσπαθεί να στοχοποιήσει την «Αντι-φυλή», τους «αιώνιους Άλλους»….

Μπροστά στην αποπολιτικοποίηση, η οποία μαστίζει μετά το 2008 το ευρωπαϊκό καθεστώς, διαστρεβλώνοντας την Σμιτιανή θεωρία (λόγω της ανημπόριας και της ανικανότητάς τους) κατασκεύασαν έναν εσωτερικό εχθρό στην μορφή ενός μικροβιακού οργανισμού, ο οποίος είναι ορατός μόνο από μικροσκόπιο. Και έτσι, τώρα διεξάγουν πόλεμο εναντίον…του αόρατου εχθρού. Εχθρός είναι το…μικρόβιο, φίλοι όσοι από τους υπηκόους κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι στα τηλεοπτικά «πολεμικά» ανακοινωθέντα και θαυμάζουν τους «μεγάλους ηγέτες».

Βεβαίως, το μικρόβιο, όπως δείχνουν τα ίδια τους τα στοιχεία, δεν κάνει διακρίσεις. Συνεπώς, αναγορεύοντας ένα μικρόβιο σε εσωτερικό εχθρό, πολεμάνε τους ίδιους τους εαυτούς, τρώνε τις σάρκες τους.

Πρόκειται, ίσως, για τον αμετάκλητο πολιτικό θάνατο της Ηπείρου. Εν όψει αυτή της παρακμής, δεν θα αργήσει να μονιμοποιηθεί με γεωπολιτικούς όρους η λεγόμενη περιφεροποίηση, αν όχι αποικιοποίηση της Ευρώπης.

Ο εξοβελισμός και ο διωγμός τις τελευταίες δεκαετίες της Μαρξιστικής κριτικής (ακόμα και της όποιας (νέο-)Κεϋνσιανής ή «ετερόδοξης» γκρίνιας) από την ευρωπαϊκή Ακαδημία και τους «Καθεδρικούς», φέρνει σήμερα την δοξασμένη Ε.Ε. να επαναλαμβάνει τον Ηπειρωτικό εαυτό της στις πιο γελοίες μορφές.

Δακτυλοδεικτούν μάλιστα προς την Βρετανική κυβέρνηση και συκοφαντούν μια ολόκληρη χώρα, μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετική εκτίμηση για την διάρκεια και την ποιότητα της επιδημίας. Την ίδια στιγμή από την οπτική της governance οπισθοχωρούν στην πιο παρηκμασμένη νεωτερική εθνοκρατική εκδοχή τους.

Πράγματι, δεν ξέρουμε, αν σώζεται. Αλλά, μάλλον, οι ίδιοι δεν θέλουν να σωθούν, και μπροστά στην πτώση τους βγάζουν τον χείριστο των εαυτών τους.

Δεν ανήκει, όμως, στην ατζέντα μας η διάσωση των αφεντικών της Ε.Ε. Και τούτο διότι, όπως φαίνεται, μας έχουν τοποθετήσει…εχθρικά.

Αλλά, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να βγει ενδυναμωμένη η κριτική σκέψη και πρακτική, να οξυνθεί η εργατική επιστήμη και ο αυτόνομος προλεταριακός ανταγωνισμός, ώστε στις Μητροπολιτικές συγκρούσεις και εξεγέρσεις που έρχονται, ο κομμουνισμός, ως νήμα, νόημα και ως κίνηση να είναι παρών.

Τυφλοπόντικες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: