τελευταία νέα σε τίτλους

Πέρα από την «υγεία» υπάρχει η ταξική πάλη: για την συνάντηση των ηγετών των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 3,698 other followers

Τα όσα διημείφθησαν χθες 26 Μαρτίου 2020, στην συνάντηση μέσω video link των ηγετών των μελών της Ε.Ε. είναι αποκαλυπτικά για το τι θα κληθεί να αντιμετωπίσει το πολυεθνικό προλεταριάτο και οι εργαζόμενες τάξεις, όταν τα μέτρα απαγόρευσης θα έχουν αρθεί.

Σε αντίθεση με ό,τι διακινείται στα εγχώρια μέσα ενημέρωσης περί τριών γραμμών, ο Guardian περιγράφει μία κατάσταση δύο γραμμών (βλ. https://www.theguardian.com/world/2020/mar/26/eu-leaders-clash-over-economic-response-to-coronavirus-crisis):

Στην μία πρωταγωνιστεί η Ιταλία πίσω από την οποία συνασπίζονται η Γαλλία, η Ισπανία και άλλες επτά χώρςε (ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα) και είναι αυτή η οποία ζητάει έκδοση ομολόγων Ευρωπαϊκής επανα-κάλυψης (European recovery bond) ή κορωνο-ομόλογα (coronabonds), και στην δεύτερη πρωταγωνιστούν η Γερμανία, η Ολλανδία και η Αυστρία, οι οποίες για τους γνωστούς λόγους απορρίπτουν κάθε πρόταση η οποία διολισθαίνει σε διαμοιρασμό (sharing) ή αμοιβαιοποίηση (mutualisation) των χρεών.

-Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά. Ε?

Μετά την συνάντηση, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel δήλωσε ότι επί του προκειμένου θα εργασθούν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen αναφερόμενη στα κράτη-μέλη δήλωσε ότι αναζητούν τους εαυτούς τους.

Με το λίγο μας το μυαλό αυτό που καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω, είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία με πανηγυρικό τρόπο επιβεβαιωμένη επανεργοποίηση της κρίσης χρέους εντός της Ε.Ε.

Και να το πούμε καθαρά:

Πλάκα έχουν τα καθεστωτικά παιχνιδάκια και τα κολπάκια με τις μάσκες και τα αντισηπτικά, αλλά εδώ το ζήτημα έχει πάει αλλού.

Συνεπώς όποιος και όποια δίνει την «μάχη» κατά του «εχθρού των εθνών», να ξέρει ότι σε λίγες εβδομάδες θα έχει να αντιμετωπίσει απολύσεις, διόγκωση της ανεργίας, μείωση μισθών και τα συντρίμμια του συστήματος πρόνοιας. Κάποια από αυτά ήδη θεσπίζονται με Π.Ν.Π, ήτοι με…διατάγματα (δέστε https://www.pagenews.gr/2020/03/24/oikonomia/giannis-broutsis-meiosi-misthon-kata-50-gia-eksi-mines-vid/).

Όταν λοιπόν οι υπήκοοι ξεμαστουρώσουν από την κορώνα, το αναπνέειν πίσω από μια μουχλιασμένη και βρώμικια μάσκα, και την αιθυλική αλκοόλη, και θυμηθούν ότι είναι εργαζόμενοι, ότι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ανήκουν σε κάποια τάξη, τότε

το μόνο δίλημμα θα είναι:

Εθνική σημαία ή Ταξική σημαία

Ο πρώτος δρόμος, όπως έδειξε και η εμπειρία του 2010-2015 φέρνει μόνο ήττες.

Για εμάς τέτοιο δίλημμα ουδέποτε μπήκε, ούτε τώρα μπαίνει.

Το στρατόπεδό μας και το οδόφραγμά μας το έχουμε επιλέξει πριν από πολλές, πολλές δεκαετίες.

Τυφλοπόντικες

1 Trackback / Pingback

  1. Κατάρρευση: Η καθεστωτική διαχείριση μόλις τώρα διαβαίνει την θύρα της κόλασης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: