τελευταία άρθρα σε τίτλους

Η εξέγερση συνεχίζεται, και το πανικόβλητο καθεστώς στο Ιράν βασανίζει και δολοφονεί

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,670 other followers

Γραφει ο ΕΜ

Άμεσα είχαμε ενημερώσει από εδώ, το Ελληνικό κοινό για τις εξεγέρσεις στο Ιράν ενάντια στο καθεστώς (βλ. https://theshadesmag.wordpress.com/2019/12/04/iran-eksegersi/). Τα τελευταία βαρυσήμαντα νέα είναι:

  1. Tο Ιράν μια χώρα που, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ήδη μετράει 4.000 θύματα λόγω κορωνοϊού, μόλις προχθές μέσω του Προέδρου Rohani ζήτησε από το ΔΝΤ δάνειο 5 δις δολαρίων (βλ. https://www.aljazeera.com/ajimpact/iran-presses-imf-emergency-loan-fight-coronavirus-200408112104881.html, https://www.bbc.com/news/world-middle-east-52217600). Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνεται η παραπαίουσα κατάσταση του καθεστώτος.

Χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις της Διεθνούς Αμνηστίας εκφράζουν φόβους ότι το καθεστώς ως κατασταλτική απάντηση στο κύμα εξεγέρσεων στις φυλακές, προχώρησε μέσα σε μία μόλις ημέρα στην δολοφονία 36 κρατουμένων (βλ. https://www.amnesty.org/en/latest/news/2020/04/iran-prisoners-killed-by-security-forces-during-covid19-pandemic-protests/) .

Να υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια της καταστολής, χιλιάδες άνθρωποι τόσο με Ιρανικό, όσο και με Γαλλικά ή Βρετανικά διαβατήρια έχουν φυλακισθεί ως επικίνδυνοι για το καθεστώς, ενώ οι καθεστωτικές φυλακές είναι από τις πιο απάνθρωπες και βασανιστικές παγκοσμίως (ιδιαίτερα αυτή του Evin, βλ. https://www.hrw.org/legacy/campaigns/torture/iran/).

Σε αυτό το πλαίσιο το καθεστώς αναγκάσθηκε να ελευθερώσει τον Γάλλο ερευνητή Roland Marchal (βλ. https://www.theguardian.com/world/2020/mar/21/iran-frees-french-researcher-under-prisoner-exchange-deal, https://en.wikipedia.org/wiki/Roland_Marchal), ενώ η πάλη της Βρετανό-Ιρανής Nazanin Zaghari-Ratcliffe έχει ήδη δημιουργήσει παράδειγμα θαρραλέας και ατρόμητης στάσης απέναντι στο καθεστώς (βλ. https://www.theguardian.com/news/2020/mar/29/nazanin-zaghari-ratcliffe-under-consideration-for-clemency).

Δεν έχουμε να πούμε τίποτε άλλο, πέρα από το να εκφράσουμε την αμέριστη συντροφική αλληλεγγύη μας σε όσους και όσες αντιστέκονται και εξεγείρονται ενάντια στο καθεστώς, σε όλους τους κρατούμενους και σε όλες τις κρατούμενες.

Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ.

1 Trackback / Pingback

  1. Στοιχεία για την κατάσταση στο Ιράν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: