τελευταία νέα σε τίτλους

Αγγλία: Η Αντιφασιστική Δράση (AFA)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,875 other followers

Στις 28 Ιουλίου 1985, η Αντιφασιστική Δράση (AFA) ξεκίνησε επίσημα την πορεία της ύστερα από μια συνάντηση στο Conway Hall του Λονδίνου, την οποία παρακολούθησαν 250 άτομα με εκπροσώπους του Red Action, του Class War, της Εβραϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας, του Newham Monitoring Project, της ομάδας «Εργατική Εξουσία» και διάφορες άλλες αντιρατσιστικές συλλογικότητες από κάθε μεριά της χώρας. Η αφοσίωσή της στη «φυσική και θεωρητική αντίθεση» στον φασισμό ανάγκασε πολλές ακροδεξιές ομάδες να εγκαταλήψουν τους δρόμους.

Ένα καλό παράδειγμα ήταν το φασιστικό Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP) που είχε αυξήσει την επιρροή του στο Λίβερπουλ, κάνοντας αρκετές βίαιες επιθέσεις εναντίον των αριστερών, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να κάψει ένα βιβλιοπωλείο που διεύθυνόταν από μια φεμινιστική συλλογικότητα. Μέσα σε ένα χρόνο το BNP εκδιώχθηκε από τους δρόμους, και αργότερα παραδέχτηκε ότι «οδηγήθηκε στο περιθώριο» από τη δράση των αντιφασιστών. Αλλά και στο Λονδίνο, όταν η νεοναζιστική δισκογραφική εταιρεία του δικτύου των Blood and Honor προσπάθησε να οργανώσει δημόσιες εκδηλώσεις στην πόλη, δέχθηκαν επίθεση στους δρόμους από μέλη της AFΑ. .

Η AFA κατέρρευσε ως επί το πλείστον στα μέσα της δεκαετίας του 1990, αφού το BNP αναγκάστηκε να αλλάξει τη στρατηγική του από το να προσπαθεί να είναι κυρίαρχο στους δρόμους με την τακτική των εκλογών.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: