τελευταία νέα σε τίτλους

13η Δεκέμβρη 1937: “Η σφαγή του Ναντζίνγκ”

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,956 other followers

 Σαν σήμερα, στις 13 Δεκεμβρίου 1937, ξεκίνησε η σφαγή του Ναντζίνγκ όταν τα αυτοκρατορικά ιαπωνικά στρατεύματα κατέλαβαν την πόλη που ήταν τότε η πρωτεύουσα της Κίνας και πραγματοποίησαν φρικαλεότητες για έξι εβδομάδες που ξεπέρασαν τον ανθρώπινο νου. Δολοφονίες, λεηλασίες και βιασμοί με 300.000 ανθρώπους νεκρούς. Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν τότε έναν διαγωνισμό μεταξύ δύο αξιωματικών του στρατού για να δουν ποιος θα μπορούσε να είναι ο πρώτος που θα σκοτώσει 100 άτομα με σπαθί. Αφού ξεπέρασαν το σχήμα, ξεκίνησαν έναν άλλο διαγωνισμό για να δουν ποιος θα μπορούσε να σκοτώσει 150. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες και στρατιώτες που παραδόθηκαν πυροβολήθηκαν και ρίχτηκαν στον ποταμό Γιαντζέ, τους ανατίναξαν με νάρκες ξηράς, κάηκαν ή θάφτηκαν ζωντανοί. Εκτός από τις δολοφονίες, περίπου 20.000 άνθρωποι – παιδιά και ενήλικες, ανάμεσα τους και πολλές ηλικιωμένες γυναίκες, βιάστηκαν από Ιάπωνες στρατιώτες: πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους βιάστηκαν ομαδικά. Παρά το γεγονός ότι οι φρικαλεότητες έχουν αναφερθεί ευρέως από τα θύματα, ξένους αυτόπτες μάρτυρες, Ιάπωνες συμμετέχοντες, ακόμη και Ιάπωνες στρατηγούς και άλλους αξιωματούχους, καθώς υπάρχει και φωτογραφικό υλικό και βίντεο, πολλοί Ιάπωνες πολιτικοί και υπερεθνικιστές σήμερα την αρνούνται.

Οι λιμενεργάτες στην Αυστραλία, όταν άκουσαν για τη σφαγή αυτή αρνήθηκαν να φορτώσουν σίδερο σε πλοία με προορισμό την Ιαπωνία.

πηγή: working class history

About furdenkommunismus (519 Articles)
για τον κομμουνισμό

2 Comments on 13η Δεκέμβρη 1937: “Η σφαγή του Ναντζίνγκ”

 1. Δεκέμβριος 1937 – Ο φανταστικός «βιασμός» της Nanking

  Ο φερόμενος βιασμός της Nanking λέγεται ότι διαπράχθηκε από τον ιαπωνικό στρατό στην πόλη Nanking, τότε πρωτεύουσα της Κίνας. Η Κίνα ισχυρίζεται εδώ και πολύ καιρό ότι οι Ιάπωνες σφάγιασαν 300.000 Κινέζους σε μόλις έξι εβδομάδες. Όμως οι δημοσιεύσεις των εφημερίδων, οι φωτογραφίες, οι ταινίες, τα ντοκιμαντέρ, τα αρχεία και οι μαρτυρίες εκείνες τις μέρες υποδηλώνουν ότι δεν έγινε καμία σφαγή μεγάλης ή μικρής κλίμακας. Κατά τη διάρκεια της μάχης στο Nanking, κάθε πολίτης που παρέμενε στην πόλη καλούνταν να καταφύγει στη ζώνη ασφαλείας που παρακολουθούταν διεθνώς. Τη ζώνη ασφαλείας διαχειρίζονταν η Διεθνής Επιτροπή για τη Ζώνη Ασφάλειας Nanking, η οποία αποτελούνταν από μια ομάδα καθηγητών, γιατρών, ιεραποστόλων και επιχειρηματιών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Παρέμειναν στην πόλη καθ ‘όλη τη διάρκεια της μάχης.

  Τη μέρα που τα ιαπωνικά στρατεύματα εισέρχονταν στο Nanking, περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι και φωτογράφοι εισέρχονταν μαζί τους. Ο Τύπος δεν ήταν μόνο από την Ιαπωνία, αλλά και από την Ευρώπη και την Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των Reuters και AP. Ωστόσο, κανένας από τους δημοσιογράφους δεν ανέφερε σφαγές αμάχων. Εάν ο ιαπωνικός στρατός ήθελε να σφαγιάσει τους πολίτες του Nanking, θα μπορούσε να το κάνει πολύ εύκολα με τον βομβαρδισμό της πολύ στενής και γεμάτης από κόσμο ζώνης ασφάλειας της Nanking. Ο πιο πειστικός δείκτης είναι το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις φερόμενες λεπτομέρειες της «σφαγής» εμφανίστηκαν μόνο μετά την άνευ όρων παράδοση της Ιαπωνίας το 1945. Κατά τη διάρκεια του ίδιου του πολέμου, ο Κινέζος ηγέτης Chiang Kai Shek μετέδιδε από 100 ραδιοφωνικούς σταθμούς στον κινεζικό λαό, αλλά ποτέ δεν ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 300.000 άνθρωποι! Επιπλέον, πολλές από τις φωτογραφίες της «σφαγής» που εμφανίστηκαν αργότερα αποδείχθηκαν σαφώς ψεύτικες.

  Ωστόσο, πολλοί Κινέζοι σκοτώθηκαν από τις Κινεζικές Εποπτικές Μονάδες, των οποίων η δουλειά ήραν να σκοτώνουν Κινέζους στρατιώτες που προσπαθούσαν να διαφύγουν από το πεδίο της μάχης. Πολλοί φιλο-ιάπωνες Κινέζοι (που είδαν την Ιαπωνία ως φιλοασιατική απελευθερωτική δύναμη) σκοτώθηκαν επίσης από αυτές τις μονάδες και όχι από τον ιαπωνικό στρατό.

  Φωτό σύνεσμου 1) Οι Ιάπωνες στρατιώτες διανέμουν στους πολίτες της Nanking τρόφιμα και γλυκά. 2) Μετά τη μάχη, πολλοί πολίτες της Nanking που απεχθάνονταν τον κινεζικό στρατό υποδέχτηκαν τους Ιάπωνες. Οι πολίτες φορούν περιβραχιόνια της σημαίας της Ιαπωνίας, τα οποία δόθηκαν σε όλους τους πολίτες της Nanking για να τους ξεχωρίσουν από τους Κινέζους στρατιώτες που κρύβονταν με πολιτικά ρούχα:

  https://postimg.cc/zbzfn4HC

  Like

  • furdenkommunismus // March 13, 2021 at 8:32 am // Reply

   Μου δίνεις αφορμή να το κοιτάξω. Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: