τελευταία νέα σε τίτλους

[shqip] Njoftimi për zhvillimet në Shqipëri pas vrasjes së Klodjan Rashës.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,954 other followers

Komunistët me kujtim , një rrjet komunistësh nga Greqia, ne po ndjekim nga afër zhvillimet në Shqipëri dhe do të dëshironim të shprehnim zemërimin tonë për vrasjen e 25-vjeçarit Klodjan Rashë, në 8 dhjetor 2020, nga forcat e represionit shtetëror. Ne gjithashtu do të dëshironim të shprehnim solidaritetin tonë internacionale me mijëra protestuesve në rrugët e Tiranës por edhe në te gjithë Shqipëri të cilët kanë vendosur bllokime rrugësh ditët e fundit, sulmuan ndërtesat qeveritare dhe me të drejtë shprehën zemërimin e tyre për vrasjen. Protestuesit në Shqipëri kanë treguar edhe një herë se nuk janë të gatshëm ta lënë sulmin e shtetit pa përgjigje, siç kanë bërë në raste të tjera, në betejat proletare dhe studentore. Në Shqipëri, Greqi, edhe në pjesa tjetër e Ballkanit dhe Evropës, me kalimin e kohës bëhet gjithnjë e më e qartë që nën maskën e koronavirusit, dominimi kapitalist vazhdon të mbrojë, autoritarizmi  – militarizmit regjimin dhe demokracinë borgjeze. Regjimi i përjashtimit tenton të bëhet rregull sepse ata e dinë shumë mirë se kriza e re e kapitalizmit do të jetë më e madhja në historinë e tij. Kjo vrasje nuk është një aksident. Shteti borgjeze miraton ligje që rrisin dhunën kundër të shtypurve, ndalojnë trafikun, shtrijnë regjimin e kontrollit mbi ato që ata tani i quajnë “popullata të panevojshme”. Por ne nuk jemi të gatshëm t’u japim atyre jetën tonë. Me betejat e përbashkëta internacionaliste, komuniste në Ballkan, Evropë dhe botë ne mund të provojmë që përbindëshi nuk është i pathyeshëm. Në Athinë, Paris, Tiranë, metropolet e tjera Ballkanike dhe Evropiane, armiku është i zakonshëm. Për kryengritjet revolucionare komuniste të së ardhmes.

Komunistët me kujtim

Greqi, 13 dhjetor 2020

About furdenkommunismus (518 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: