τελευταία νέα σε τίτλους

[shqip] 76 vjet më vonë: kundër ne çdo antisemitizmi

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,706 other followers


Në 27.Janar 2021, plotësohen 76 vjet nga dita që kur Ushtria e Kuqe shpëtoi rreth 7.000 të burgosurit e fundit të kampit të përqendrimit në Aushvic. Ishte fundi i kriminaliteti më i madh në histori. Holokausti është unik sepse ne po flasim për një industri vdekjeje ku u vranë më shumë se 6,000,000 njerëz, shumica e tyre hebrenje, por edhe romë, homoseksualë, komunistë dhe kaq shumë të tjerë.

Kujtesa e Aushvic edhe lufta kundër të gjithave formave të antisemitizmit dhe 76 vjet më vonë, mbetet një pjesë integrale e çdo përpjekje emancipuese të shtypurve.

Sildomos sot kur ballafaqohemi me rigjallërim e fenomenin fashiste në të gjithë Evropën dhe botën dhe relativizimi i Holokaustit vazhdon të ekzistojë në fjalimin e përditshëm, si dhe dhuna antisemitike në përdhosjen e monumenteve dhe varrezave në Greqi, sulme të panumërta dhe vrasëse. (Gjermani, Francë, Austri)

Me rastin e festave nacionaliste të organizuara këtë vit nga shteti kapitalist grek për revolucionin e vitit 1821, nuk duhet të harrojmë kurrë se ideologjia fashiste greke u formua mbi antisemitizmit.

Masakra e popullsisë hebrejte në Tripolitsa në 1821,masakra antisemitike si ajo në Korfuzi në 1891, asimilimi i detyruar hebreje pas pushtimit të Selanikut në 1912, por edhe bashkëpunimi i autoriteteve greke me autoritetet përkatëse pushtuese naziste në dëbimin e hebrenjve grekë në Aushivic ngjallin kujtim të errëta. Në të njëjtën kohë, ideologjia nacionaliste greke zbulon gjithmonë holokausti kudo në përpjekjen për të ndërtuar heronjtë nacionaliste per veten e saj, relativizohen me këtë mënyrë holokaustin e vërtetë dhe veçantinë e tij.

Por antisemitizmi ushqehet njësoj nga harresa historike dhe nga modifikimet e historisë, aty ku provohet nga EU ekuacioni me Bashkimin Sovjetik me Gjermaninë naziste, mijëra që ranë në vijat e para të luftës antifashiste me nazistët. Në një kohë të krizës më të madhe kapitaliste se vjen në histori, vigjilenca jonë dhe lufta jonë kundër thirrjeve antisemitike, neofashiste dhe e djathta alternative mbetet një përparësi integrale e përpjekjes jonë komuniste.

Komunistët me kujtim

About furdenkommunismus (450 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: