τελευταία νέα σε τίτλους

Πνοή Δημοκρατίας―Κέντρο Αγώνα Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,706 other followers

στιγμιότυπο απο το βίντεο στιγμιότυπο απο το βίντεο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ-ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη χρωματίστηκε ως μια από τις πιο μαύρες ημέρες που έχουμε βιώσει πρώτα ως φοιτητ@ αλλά και ως άνθρωποι που είναι μέρος μιας κοινωνίας. Αυτή η ημέρα ήρθε να επαληθεύσει την ακροδεξιά τοποθέτηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να αποδείξει την αντισυνταγματική του τοποθέτηση. Ήρθε για να καθιερώσει την ταξική διαφοροποίηση, να υποβιβάσει όλα εκείνα τα άτομα που προσπαθούν να αντισταθούν για ένα υγιές αύριο. Ήρθε για να δώσει ένα λαμπρό μέλλον μόνο σε εκείνους που έχουνε λεφτά και δόξα. Η ενδεκάτη Φεβρουαρίου θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα ακόμα βήμα πίσω, ως την «δόξα» της οπισθοδρόμησης. Εμείς όμως δεν ανήκουμε εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο που όλ@ μας αξίζουμε. Αυτή η μέρα δεν ήταν ήττα. Ήταν η αφορμή για να συνεχίσουμε δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας και τις ελευθερίες μας. Η πάλη ενάντια στη μοντέρνα χούντα, μια πάλη που δεν θα σταματήσει μέχρι να κερδίσουμε αυτά που αξίζουμε. Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου. Απαιτούμε την απόσυρση κατηγοριών των συλληφθέντων ατόμων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Αθήνας της 10/2/2021. Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στην παιδεία, να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στις Μ.Ε.Θ και στα νοσοκομεία. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μας λάβει υπόψιν και να πάψει να δίνει λεφτά για να χτίζει σιγά-σιγά τη φυλακή μας. Μια Κυβέρνηση που φαίνεται να μας φοβάται ανοιχτά, όταν περνά στα κρυφά νομοσχέδια, προσπαθώντας να μας φιμώσει. Φοβάται, γιατί πολύ απλά ξέρει ότι δεν θα μείνουμε άπραγ@. Ξέρει ότι τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν θα τα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν.

Το νέο νομοσχέδιο, μέσα σ’ όλα, προβλέπει διαγραφές φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και ολόκληρων τμημάτων, κυρίως επαρχιακών πόλεων. Γι’ αυτό λοιπόν, καλούμε όλα τα τμήματα επαρχιακών πόλεων να συσπειρωθούν, να ενωθούν δυναμικά και να δημιουργήσουν τα δικά τους Κέντρα Αγώνα! Να δηλώσουμε ανοιχτά όλ@ μαζί ότι ο μικρός αριθμός των φοιτητών σε κάθε τμήμα δεν είναι καθόλου αμελητέος!

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Mail: kalwn_texnwn_naupliou@hotmail.com

Facebook: Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών-Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

Χρησιμοποιηθήκαν αποσπάσματα από:
Μετά από έκκληση του Κέντρου Αγώνα Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου αναδημοσιεύουμε το παραπάνω οπτικοακουστικό υλικό και το κείμενο που το συνοδεύει. Βρισκόμαστε αλληλέγγυ@ στην κίνηση ενάντιας το νέο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που καταργεί στην πράξη το αυτοδιοίκητο των ελληνικών πανεπιστημίων (όπως κατοχυρώθηκε το ’75,  άρθρο16, §5), αδρανοποιεί τα κέντρα αγώνων τους και εγκαθιδρύει την ανώτατη εκπαίδευση ως αποκλειστικό ταξικό προνόμιο. Στοχεύουμε στον εμπλουτισμό των προτάσεων για ρεαλιστικές και άμεσες αλλαγές και αναγνωρίζουμε τον προπαγανδιστικό σκοπό των συνθημάτων περί “χούντας”. Θεωρούμε όμως πως το σύγχρονο καθεστώς δεν είναι καθόλου απόρροια στρατιωτικού πραξικοπήματος(χούντα) καθώς κινείται εντός των θεσμικών ορίων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Πρόκειται περισσότερο για το τέλος της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας όπως τη γνωρίσαμε και τον μετασχηματισμό της σε μια εντονότερα αυταρχικοποιημένη δημοκρατία. Με πρόσχημα την πανδημία τα σύγχρονα έθνη-κράτη επιβάλλουν ένα νέο μοντέλο κοινωνικών σχέσεων που εγγυάται τη συνέχεια της κεφαλαιοκρατίας στις παροντικές και μελλοντικές συνθήκες οξυμένης κρίσης. Η καταστολή των δημοκρατικών μαζών και η στέρηση κατοχυρωμένων δικαιωμάτων είναι βασική προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του νέου καθεστώτος συσσώρευσης κεφαλαίου, των νέων σχέσεων εκμετάλλευσης που έχει ανάγκη η αγορά. Το Shades παραμένει στο πλευρό των αγωνιζόμενων παρέχοντας ένα πεδίο έκφρασης και ζύμωσης πολιτικών θέσεων, παράλληλα ενθαρρύνει την κριτική στις πάγιες θέσεις της σοσιαλδημοκρατίας. Οι τελευταίες, αντιδρώντας στην καταπάτηση δικαιωμάτων καταγγέλλουν την αυταρχικότητα των κρατικών αποφάσεων οριοθετώντας την κοινωνική αλλαγή στην απαίτηση για μια πιο “δημοκρατική/κοινωνική” αστική δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτό ο δικαιωματικός λόγος, το αίτημα για περισσότερες ΜΕΘ, για λεφτά στην παιδεία αντί για την αστυνομία και για αντικατάσταση κυβερνώντων προσώπων, ενώ ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, συνεισφέρουν στη διαιώνισή τους καθώς βρίσκουν τον σκοπό τους στην επαναφορά των αξιών της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας, δηλαδή σε μια ανανεωμένη κυριαρχία της αστικής τάξης.

Μπροστά στο δίλημμα μεταξύ πρυτανικών αρχών και κρατικής διαχείρισης προτάσσουμε

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σ.Ο.  shadesmag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: