τελευταία άρθρα σε τίτλους

Ο Gianfranco Sanguinetti και “Η αληθινή έκθεση για την τελευταία ευκαιρία να σωθεί ο καπιταλισμός στην Ιταλία”

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,670 other followers

27 Σεπτεμβρίου 1975: Mια συντηρητική ιταλική εφημερίδα έγραψε ότι εξέταζε μια μυστηριώδη έκθεση που της είχε σταλεί: “Αντί να φοβούνται τη συμφωνία με τις κομμουνιστικές δυνάμεις, οι καλά σκεπτόμενες αστικές τάξεις πρέπει να συμμαχήσουν με το [Κομμουνιστικό Κόμμα], ώστε να χρησιμοποιήσουν την ασύγκριτη “δύναμη της ψευδαίσθησης” του πάνω στους εργάτες για την υποστήριξη της παραδοσιακής κυριαρχίας της εμπορικής αστικής τάξης.

Η πραγματική απειλή ενάντια στους σημερινούς σταθεροποιητές δεν προέρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά από την επαναστατική δυνατότητα μιας γενικής εξέγερσης των μαζών ενάντια στην καταδίκη τους στη μισθωτή εργασία”. Το έγγραφο, με τίτλο “Η αληθινή έκθεση για την τελευταία ευκαιρία να σωθεί ο καπιταλισμός στην Ιταλία” από έναν συγγραφέα που αυτοαποκαλείται “Censor”, διανεμήθηκε σε 520 κορυφαίους βιομηχάνους, πολιτικούς και δημοσιογράφους, υποτίθεται ότι έδειχνε έναν τρόπο καταστολής των εκτεταμένων απεργιών και της εξέγερσης της εργατικής τάξης που σαρώνει την Ιταλία. Ωστόσο, ο συγγραφέας αποκαλύφθηκε αργότερα ως ο Gianfranco Sanguinetti (φωτογραφία), ένας ελευθεριακός σοσιαλιστής μέλος της Καταστασιακής Διεθνούς, και η έκθεσή του ως μια αριστοτεχνική φάρσα.

Προκάλεσε πραγματικό σκάνδαλο εκείνη την εποχή, ιδίως καθώς η Στρατηγική της Έντασης (τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από την ακροδεξιά και τις υπηρεσίες ασφαλείας και αποδόθηκαν στους αναρχικούς και την άκρα αριστερά), στην οποία αναφερόταν, δεν είχε ακόμη αναγνωριστεί.

πηγή: working class history

About furdenkommunismus (749 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: