τελευταία άρθρα σε τίτλους

Αφίσα για τα 83 χρόνια μετά το πογκρόμ στις 9 Νοέμβρη 1938

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5,323 other subscribers

Η νέα αφίσα που κυκλοφορεί από τους Κομμουνιστές-τριες με μνήμη και το Shades Magazine. Ο τοπικός πυρήνας του περιοδικού στο Βερολίνο θα συμμετέχουμε στην σημερινή εκδήλωση μνήμης στις| 18.00 Uhr | Mahnmal Levetzowstraße | Moabit. Για συμμετοχή στη πορεία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο shadesmag@riseup.net . Περισσότερα για τη σημερινή πορεία στη σελίδα: http://9november.blogsport.eu

Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι αύριο διοργανώνουμε κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση : https://theshadesmag.wordpress.com/2021/11/05/ekdilosi-shades/

Φέτος, στις 9 Νοεμβρίου 2021, τιμούμε επίσης τα θύματα των πογκρόμ του Νοεμβρίου του 1938.

“Έχει συμβεί και συνεπώς μπορεί να ξανασυμβεί”.

Αυτή η ρήση του επιζώντος από το Άουσβιτς Πρίμο Λέβι παραμένει μαζί μας στη διαδικασία.

Το πιο σημαντικό καθήκον για όλους τους αντιφασίστες είναι να κάνουν τη μνήμη των γερμανικών ναζιστικών εγκλημάτων να ακουστεί και να απαιτήσουν συνέπειες. Υπό αυτή την έννοια, ελπίζουμε να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερους από εσάς στη συγκέντρωση μνήμης στο Moabit στις 9 Νοεμβρίου.

Μαζί με τον σύγχρονο μάρτυρα και επιζώντα της Σοά, Horst Selbiger, ομιλητές από διάφορες πρωτοβουλίες όπως το σοσιαλιστικό-εβραϊκό κίνημα νεολαίας Hashomer Hatzair και τον Rakefet Zalasik, ερευνητή στο Ινστιτούτο Cohn για την Ιστορία και τη Φιλοσοφία της Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και ειδικό σε θέματα τραύματος και ηθικής του Ολοκαυτώματος μαζί με τον Kamil Majchrzak, Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Buchenwald-Dora και Commandos (IKBD) και με τη μουσική υποστήριξη του συγκροτήματος Zhetva η KMC δεν θέλει να κουραστεί στην αντιφασιστική μας μνήμη, δράση και παρέμβαση και να βγει και φέτος στους δρόμους.

Στις 9 Νοεμβρίου 1938, τα πογκρόμ του Νοεμβρίου έφτασαν στο αποκορύφωμά τους. Οι Εβραίοι βιάστηκαν, φυλακίστηκαν, απελάθηκαν και δολοφονήθηκαν στη Γερμανία. Εβραϊκά καταστήματα, σπίτια, κοινοτικά κέντρα και συναγωγές λεηλατήθηκαν, καταστράφηκαν και πυρπολήθηκαν. Η γερμανική αντισημιτική τρομοκρατία εξαπολύθηκε στους δρόμους, υποκινούμενη και ενορχηστρωμένη από το κράτος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα SA και τα SS, με την υποστήριξη της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ηγήθηκαν των δολοφονιών, των εμπρησμών και των καταστροφών. Ο μη εβραϊκός πληθυσμός συμμετείχε στο πογκρόμ ή συμφώνησε με τη σιωπή του. Συνολικά 1.300 Εβραίοι δολοφονήθηκαν τις ημέρες γύρω από την 9η Νοεμβρίου, περισσότεροι από τους μισούς οίκους προσευχής και συναγωγές στη Γερμανία, την Αυστρία και την προσαρτημένη Σουδητία καταστράφηκαν. Από τις 10 Νοεμβρίου, 30.000 Εβραίοι απελάθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Τα πογκρόμ άνοιξαν το δρόμο για τη Shoah.

About furdenkommunismus (1025 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.