τελευταία άρθρα σε τίτλους

Στιγμιότυπα από τον πόλεμο στην Ουκρανία: Νεοναζί γκρέμησαν το άγαλμα του Georgy Zhukov στο Χάρκοβο

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers

Και ενώ ο πόλεμος της προπαγάνδας και της αναθεωήρησης της ιστορίας (από κάθε πλευρά) συνεχίζεται με αφορμή τον βάρβαρο πόλεμο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία με χιλιάδες θύματα, νεοναζί που ανήκουν στο Τάγμα Αζόφ, υποστηριζόμενοι από τις ουκρανικές αρχές, κατεδάφισαν το άγαλμα του θρυλικού σοβιετικού στρατάρχη Georgy Zhukov στην πόλη Kharkov. Η αποστήλωση του μνημείου έγινε την Κυριακή 17 Απριλίου 2022.

Ο Koatiantyn Nemichev, πρώην στρατιώτης του νεοναζιστικού Συντάγματος Azov και επικεφαλής του παραρτήματος του Εθνικού Σώματος στο Χάρκοβο, δημοσίευσε ένα βίντεο από την κατεδάφιση του μνημείου, δηλώνοντας ότι το μνημείο κατεδαφίστηκε από τις ειδικές δυνάμεις KRAKEN. Το βίντεο δείχνει το άγαλμα να μεταφέρεται σε χωματερή.

Τα τελευταία χρόνια, φασίστες και νεοναζί έκαναν αρκετές προσπάθειες να ξηλώσουν το μνημείο του Georgy Zhukov στο Χάρκοβο, αλλά οι αρχές της πόλης το έβαζαν πάντα πίσω στη θέση του, κατόπιν εντολής του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Georgy Konstantinovich Zhukov (1 Δεκεμβρίου 1896 – 18 Ιουνίου 1974) ήταν σοβιετικός στρατηγός και στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης. Διετέλεσε επίσης αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, υπουργός Άμυνας και ήταν μέλος του προεδρείου του Κομμουνιστικού Κόμματος (μετέπειτα Πολιτικό Γραφείο). Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Zhukov επέβλεψε μερικές από τις πιο αποφασιστικές νίκες του Κόκκινου Στρατού.

Γεννημένος από φτωχή αγροτική οικογένεια της κεντρικής Ρωσίας, ο Zhukov επιστρατεύτηκε στον Αυτοκρατορικό Ρωσικό Στρατό και πολέμησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπηρέτησε στον Κόκκινο Στρατό κατά τη διάρκεια του ρωσικού εμφυλίου πολέμου. Ανεβαίνοντας σταδιακά στην ιεραρχία, το 1939 ο Zhukov ανέλαβε τη διοίκηση μιας ομάδας στρατού και κέρδισε μια αποφασιστική μάχη επί των ιαπωνικών δυνάμεων στο Χαλκίν Γκολ, για την οποία κέρδισε το πρώτο από τα τέσσερα βραβεία του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης. Τον Φεβρουάριο του 1941, ο Zhukov διορίστηκε επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Κόκκινου Στρατού.

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: