τελευταία άρθρα σε τίτλους

«Χρονικά Αντισημιτισμού #93» Για την υπόθεση του Κλεομένη

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers
Η φωτογραφία από την στιγμή της βεβήλωσης

Διαβάσαμε και αντιγράφουμε την ανάρτηση του ΚΙΣ για το αρχείο των «Χρονικών Αντισημιτισμού» τις εξελίξεις στην υπόθεση του «Κλεομένη». Για την υπόθεση Κλεομένη είχαμε γράψει και παλιότερα εδώ και για την επίθεση στο μνημείο του Ολοκαυτώματος εδώ

Στις 13.5.2022, το ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδίκασε ερήμην του, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του ΕΠΣΕ, τον φερόμενο ως «πατέρα» Κλεομένη,  για  ανάρτηση βίντεο στο RuTube από τις 30.10.2018, με τίτλο «Θα έρθει εποχή που θα σφάξουμε τους Εβραίους», το οποίο περιέχει ξεκάθαρες απειλές και προτροπή σε βία κατά των Εβραίων. Το δικαστήριο επέβαλε στον π. Κλεομένη ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΕΠΣΕ στην ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα Racist Crimes Watch στις 13.5.2022: «Σήμερα, στο ΣΤ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Εισαγγελέας: Μαρία Δραγάνη – Πρόεδρος: Δημήτριος Ζαχαρόπουλος), καταδικάστηκε ερήμην για δημόσια υποκίνηση βίας κατά Εβραίων και Μαρτύρων του Ιεχωβά ο φερόμενος ως “πατέρας” Κλεομένης Κεφαλάς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5000 ευρώ.

‘Ατυπος εκπρόσωπος του κατηγορούμενου δήλωσε πως έμαθε για τη δίκη από το Facebook και ζήτησε αναβολή της δίκης καθώς ο κατηγορούμενος, αν και καθαιρεθείς, μονάζει σε μοναστήρι του Ταϋγέτου και δεν είχε ενημερωθεί για τη δίκη. Η κλήτευσή του όμως είχε γίνει τόσο στη διεύθυνση που είχε δηλώσει κατά την παροχή εξηγήσεων όσο και στην πληρεξούσια δικηγόρο του, οπότε το αίτημα απορρίφθηκε.

Η δίκη έγινε μετά από τη 31/12/2018: Μηνυτήρια αναφορά κατά “πατέρα Κλεομένη” και άλλων για ακραίο αντισημιτικό (και πολλαπλά ρατσιστικό) βίντεο με προτροπή σε μαζική βία που είχε υποβάλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι το οποίο σήμερα παραστάθηκε για την υποστήριξη της κατηγορίας με την υπεύθυνη για τα θέματα αντισημιτισμού στο ΕΠΣΕ Andrea Gilbert, και το δικηγόρο Άγη Τάτση, που προσέφερε δωρεάν νομική βοήθεια, ενώ κατέθεσε ως μοναδικός μάρτυρας (κατηγορίας) ο Εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος αναφέρθηκε στα βασικά αποσπάσματα της συνέντευξης του κατηγορούμενου, που άλλωστε περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: