τελευταία άρθρα σε τίτλους

Βανδαλισμοί στα κεντρικά γραφεία των Σέρβων ακτιβιστών για την ειρήνη μετά την επέτειο της Σρεμπρένιτσα

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,525 other followers
πηγή φωτογραφίας: https://balkaninsight.com/2022/07/13/serbian-peace-activists-hq-vandalised-after-srebrenica-anniversary/

Το γραφείο των Γυναικών με Μαύρα στο Βελιγράδι βανδαλίστηκε με κόκκινη μπογιά την επομένη της συμμετοχής της σερβικής ειρηνιστικής ομάδας σε εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα.

Οι «Γυναίκες με τα Μαύρα» δήλωσαν ότι ένας άγνωστος άνδρας που παρίστανε τον ταχυδρόμο μπήκε στο κτίριο όπου βρίσκεται το γραφείο της ειρηνευτικής ομάδας στο Βελιγράδι την Τρίτη και έριξε κόκκινη μπογιά στην πόρτα εισόδου και στη σκάλα.

“Η επίθεση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού της 27ης επετείου της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα και των πολυάριθμων δραστηριοτήτων που διοργάνωσε η οργάνωση «Γυναίκες με τα Μαύρα» τις δύο προηγούμενες ημέρες”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αυτή ήταν η τελευταία από μια σειρά επιθέσεων τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και σε ακτιβιστές των Γυναικών με τα Μαύρα, και έλαβε χώρα σε ένα “κλίμα ατιμωρησίας”, όπως το χαρακτήρισε, που διατηρεί η σερβική κυβέρνηση.

Ισχυρίστηκε ότι οι κρατικοί θεσμοί “επιτρέπουν τη βία” κατά των ανθρώπων που θεωρούν πολιτικά διαφωνούντες.

Τον Νοέμβριο του 2021, το γραφείο των Γυναικών με τα Μαύρα στο Βελιγράδι καλύφτηκε με συνθήματα που περιέγραφαν τον στρατιωτικό αρχηγό των Σέρβων της Βοσνίας κατά τη διάρκεια του πολέμου Ράτκο Μλάντιτς ως ήρωα.

Ο Μλάντιτς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από το δικαστήριο του ΟΗΕ στη Χάγη για τη γενοκτονία των Βόσνιων της Σρεμπρένιτσα και άλλα εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ακτιβιστές πραγματοποίησαν εκδηλώσεις μνήμης στο Βελιγράδι τη Δευτέρα για την 27η επέτειο της Σρεμπρένιτσα, προτρέποντας τη σερβική κυβέρνηση να ονομάσει την 11η Ιουλίου Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Γενοκτονίας. Η κυβέρνηση αρνείται να αποδεχθεί ότι οι σφαγές του 1995 από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας αποτελούσαν γενοκτονία, παρά τις ετυμηγορίες των διεθνών δικαστηρίων.

πηγή στα αγγλικά:  https://balkaninsight.com/2022/07/13/serbian-peace-activists-hq-vandalised-after-srebrenica-anniversary/

About furdenkommunismus (702 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: