τελευταία άρθρα σε τίτλους

Ο αντιφασίστας Ιταλός ποδοσφαιριστής Bruno Neri.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers

Σαν σήμερα, στις 12 Οκτωβρίου 1910, γεννήθηκε στη Faenza ο Ιταλός ποδοσφαιριστής και αντιφασίστας Bruno Neri. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της γενέτειράς του και αργότερα μετακόμισε στη Φιορεντίνα.

Εκεί, έπαιξε στη μεσαία γραμμή και έπαιξε σε πάνω από 200 αγώνες. Μετά τη φασιστική κατάληψη της εξουσίας από τον Μπενίτο Μουσολίνι, ο Νέρι ήταν ο μόνος παίκτης της Φιορεντίνα που αρνήθηκε να χαιρετήσει τους φασίστες στα εγκαίνια του νέου γηπέδου Τζιοβάνι Μπέρτα. Παρά το γεγονός αυτό προσελήφθη για να παίξει στην εθνική ομάδα της Ιταλίας και αργότερα προσελήφθη από την FC Torino.

Το 1940 εγκατέλειψε το ποδόσφαιρο της πρώτης κατηγορίας και επέστρεψε στην ομάδα της πατρίδας του, την Faenza, ως παίκτης-μάνατζερ, όπου επίσης συμμετείχε ενεργά στην αντίσταση κατά του φασισμού.

Μετά την ανατροπή της κυβέρνησης Μουσολίνι το 1943 και την επακόλουθη γερμανική κατοχή της Βόρειας Ιταλίας, ο Νέρι εντάχθηκε στην αντίσταση των παρτιζάνων. Έγινε μέλος του τάγματος της Ραβέννα και πολέμησε με το ψευδώνυμο “Berni”.

Μεταξύ της υπόγειας ένοπλης δράσης κατά των Ναζί, ο Neri συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο, μέχρι που σκοτώθηκε σε μάχη στα βουνά το 1944. Μετά τον πόλεμο, η Faenza μετονόμασε το γήπεδό της σε γήπεδο με το όνομά του.

πηγή: working class history

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

1 Comment on Ο αντιφασίστας Ιταλός ποδοσφαιριστής Bruno Neri.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: