τελευταία άρθρα σε τίτλους

Για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Πλεύρη.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,844 other subscribers
People raise their hands and shout slogans in front of the parliament building during a rally against a new austerity package at Constitution (Syntagma) square in Athens June 5, 2011. REUTERS/Pascal Rossignol (GREECE - Tags: POLITICS CIVIL UNREST BUSINESS)

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Κωνσταντίνου Πλεύρη δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Ο Κ. Πλεύρης είναι ένας από τους βασικούς ναζιστές ιδεολόγους σε αυτή τη χώρα, που μετρά στο βιογραφικό του εκατοντάδες άρθρα, δηλώσεις και βιβλία, φασιστικού – νεοναζιστικού, ρατσιστικού και αντισημιτικού περιεχομένου. Αυτό που θα έπρεπε να έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων, είναι ο τρόπος που τον ανέχθηκε η δικαστική αίθουσα, αλλά και η θλιβερή ανακοίνωση που έβγαλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας. Σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλει η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, ο ΔΣΑ στην ανακοίνωση που έβγαλε δεν «τόλμησε» καν να αναφέρει το όνομα του Πλεύρη, κάτι που γεννά ερωτήματα. Ενώ θα έπρεπε να μπαίνει καθαρά το ζήτημα της διαγραφής του από τον σύλλογο και η καταδίκη του, κάτι τέτοιο αποφεύγεται. Ο ΔΣΑ δεν έκανε το ίδιο σε άλλες περιπτώσεις. Όπως για παράδειγμα με την αριστερή δικηγόρο Αντωνία Λεγάκη που την κάλεσε σε πειθαρχικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πλεύρης απολαμβάνει ενός τύπου ασυλία από την αστική δημοκρατία και την δικαιοσύνη της. Να υπενθυμίσουμε ακόμα μια φορά την αθώωση του για τον αντισημιτικό λίβελο – ύμνο προς στον εθνικοσοσιαλισμό «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια». Η αθώωση του είχε έρθει και με τη βοήθεια δικαστικών με ανοιχτά αντισημιτικές απόψεις. Τότε, μια χούφτα ανθρώπων προσπάθησε να τον πάει σε δίκη χωρίς επιτυχία και χωρίς ιδιαίτερη στήριξη από πολιτικές δυνάμεις.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μια απόδειξη ότι τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τον αστικό «αντιφασισμό». Ο ελληνικός φασισμός δεν νικιέται στα αστικά δικαστήρια, γιατί θρέφεται από στην ουσία από το ίδιο το κράτος και την εθνική του ιδεολογία που βρίσκει το δρόμο να φωλιάζει σε μια ευρύτερη πλειοψηφία.

Κόκκινη Μειοψηφία

About furdenkommunismus (857 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: