τελευταία άρθρα σε τίτλους

Οι ΛΟΑΤ+ διαδηλώσεις στο Ράγκμπι της Αγγλίας (1984)

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 6,727 other subscribers

Σαν σήμερα, στις 10 Νοεμβρίου 1984, 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ράγκμπι της Αγγλίας ενάντια στο τοπικό συμβούλιο που αφαίρεσε τα ΛΟΑΤ+ άτομα από την πολιτική ίσων ευκαιριών. Για τους επικριτές φαινόταν σαφές ότι το συμβούλιο σκόπευε να κάνει ενεργές διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤ+ ατόμων, με τον επικεφαλής του συμβουλίου να δηλώνει: “Δεν θα αφήσουμε τους άνδρες να εμφανίζονται στη δουλειά με φορέματα και σκουλαρίκια”. Άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δυσφήμισαν “όλες τις αδερφές και τους ανώμαλους” και δήλωσαν ότι “όλοι οι ομοφυλόφιλοι είναι άθλιοι και διεστραμμένοι άνθρωποι”.

Η εφημερίδα The Sun, που ανήκει στον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Rupert Murdoch, υποστήριξε τη “γενναία” συντηρητική τοπική αρχή στον πόλεμό της κατά της “αρρωστημένης ανοησίας” των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ και κάλεσε τους αναγνώστες της να “ακολουθήσουν ΟΛΟΙ το Ράγκμπι στην αντεπίθεση!”. Στη συνέχεια, το συμβούλιο του Sandwell ακολούθησε το παράδειγμά του, προσπαθώντας να απαγορεύσει στους λεσβίες και τους γκέι άνδρες να ασκούν ρόλους φροντίδας. Ενώ η τοπική κοινή γνώμη ήταν διχασμένη, με περίπου 46% των ανθρώπων να συμφωνούν με το συμβούλιο, έναντι 54% που διαφωνούσαν, οργανώθηκαν μήνες διαμαρτυρίας από εργαζόμενους του συμβουλίου, ομάδες για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ και άλλους.

Στις 10 Νοεμβρίου η αστυνομία συνέλαβε 18 άτομα που είχαν ξεδιπλώσει πανό στο κέντρο της πόλης, ενώ τον Ιανουάριο πετάχτηκαν ντομάτες και καπνογόνα εναντίον δημοτικών συμβούλων στο δημαρχείο. Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το δημοτικό συμβούλιο αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να τροποποιήσει την πολιτική του, ώστε να δηλώνει ότι δεν θα κάνει διακρίσεις εις βάρος των εργαζομένων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού.

πηγή: working class history

About furdenkommunismus (792 Articles)
για τον κομμουνισμό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: